Şerafettin Gücü'den kredi kararı açıklaması!

Şerafettin Gücü'den kredi kararı açıklaması!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından TL ticari kredilerine yönelik getirilen önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, kredileri amacına uygun kullanmayıp ülkemizin inşasından, kazanmasından, refahın, gençlerimizin geleceğinden çalındığını belirterek, bu zihniyetler kendi çıkarları uğruna ülke ekonomimize çok büyük zaralar vermektedir dedi.

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü konuya ilişkin şunları ifade etti;

BDDK’nın TL ticari kredilerine yönelik almış olduğu önlemlerin gerekçesi, bir tespite dayanmakta ve açıklanan kararlarda bu konuda yapılan suiistimallerin önüne geçilmesine yönelik olmuş ve devletimizin kaynaklarının korunarak, verimli kullanılması amaç edinilmiştir.

mg-8252.jpg

Hükümetimiz Döviz Korumalı Mevduat Hesabı, Gelire Endeksli Senet ile halkımızın parasını koruyup, döviz baskısını kırmaya çalışırken, bütün bu alanda verilen mücadeleyi hiçe sayıp, yatırım, üretim ve istihdama yönelik verilen ticari kredileri uygun oranlarda alıp döviz alımı yapan zihniyetleri sorgulamak gerekir. Yaptıkları çok büyük bir yanlıştır. Kredileri amacına uygun kullanmayıp ülkemizin inşasından, kazanmasından, refahın, gençlerimizin geleceğinden çalan bu zihniyetler kendi çıkarları uğruna ülke ekonomimize çok büyük zaralar vermektedir. BDDK'nın kredi kullanıma yönelik almış olduğu yeni kararlar bu zihniyetlere dur diyecek bir karar olmuştur. Tespitler, getirilen önlemler ve kaynakların verimli kullanılması adına kararda imzası bulunan herkesi yürekten tebrik ve takdir ediyorum. Unutmayalım ki güçlü ekonomi güçlü Türkiye demektir. Bu da ülke kaynaklarımızın verimli ve yerinde kullanılmasından geçer.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.