Serap Onur'dan Evvel-Ahir çalışması

Serap Onur'dan Evvel-Ahir çalışması

Minyatürü sihirli bir iksir olarak tanımlayan Minyatür Sanatçısı Serap Onur’un ikincilik ödülü kazanan Evvel-Ahir isimli eseri, 23 Mayıs 2021 tarihine kadar Nevmekan Bağlarbaşı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Minyatür tekniğinin yanı sıra farklı tekniklerin de kullanıldığı eser 40x50 cm büyüklüğünde. İnce detayların büyük bir sabır ve incelikle işlendiği “Evvel-Ahir” isimli eser için Serap Onur şu açıklamayı yaptı; “Yarışma süresi kısa olmasına rağmen ortaya çok detaylı bir çalışma çıktı. Araştırma, tasarım, çizimler ve uygulama derken günde 15 saati bulan çalışma süreleriyle eseri 3.5 ayda tamamlamayı başardım.

serap-onur-foto_124731854.jpg

Panoramik olarak Üsküdar’ a baktığım tasarımda, buranın çok eski bir yaşam merkezi olduğunu da vurgulamak için yıkıntı ve buluntularla denizaltı atmosferini tasarımla birleştirmek istedim. Üsküdar’ın her köşesi ayrı güzel ve çok önemli mimari yapılar var. Deniz zaten benim temel ilham kaynağım. Bunların hepsini harmanlayarak ortaya çıkardığım “Evvel-Ahir” isimli eserimden sonra minyatürün sonsuz dünyasında keyifle üretmeye devam edeceğim.”
img_20210131_142125_124731604.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.