Serap Yenici, can dostlar için şarkı söyledi!

Serap Yenici, can dostlar için şarkı söyledi!

Serap Yenici ve Zafer Doğan orkestrası sokakta mama var etkinliginde sahne aldi. Farklı tarzda pek çok  şarkıyla halka seslenen  Serap Yenici günün özetini  içeren sözler yazarak güne ozel bir şarkı besteledi.

Hayvanseverlerin ve hayvan haklari için kurulan derneklerin katılımı.ile gerçekleşen organizasyon da dağıtılan mamalar can dostlari sevindirdi. Bana Göz Kulak Ol Derneği, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği HAÇİKO, Türkiye Gezginler Derneği ve Yedikule Hayvan Dostları Derneği bir araya geldi ve TikTok video kanalının mama sponsorluğunda “Sokakta Mama Var” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, hayvan dostlarımız için binlerce mama ücretsiz dağıtıldı. Mama standına gelen Tarçın isimli bir köpeğin mamayı yemesi de renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe, HAÇİKO Derneği Başkanı Ömür Gedik,  Bana Göz Kulak Ol Derneği Başkanı Özge Özder , Türkiye Gezginler Derneği Başkanı Prof.Dr.Orhan Kural , Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Fatma Balkanlı, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman ve hayvansever sanatçılar  da katıldı. 

20190529_161135.jpg

Çin’deki Yulin Festivali Durdurulma haberi sevinc yarattı…

Etkinlikte konuşan Bana Göz Kulak Ol Derneği Başkanı Özge Özder, etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Biz dernek olarak, bütün sanatçıları bir araya getiren bir derneğiz. 100’e yakın sanatçı derneğimize destek veriyor” dedi. TikTok video kanalına da teşekkürlerini ileten Özder, “Bu mama bağışı sayesinde sahipsiz pek çok sokak köpeği sevinç içinde karnını doyurabilecek” diyerek, Çin’de her yıl gerçekleşen Yulin Festivali ile ilgili önemli bir mesaj da verdi. Özder, bugün buradaki köpeklerin karnını doyururken, başka topraklardaki köpekler için sessiz kalamayız. Yulin Festivali’nin sonsuza kadar durdurulmasını rica ediyoruz” dedi.

Etkinliğin organizatörlerinden  HAÇİKO Derneği Başkanı Ömür Gedik de , TikTok’a sokak hayvanlarına mama dağıtımıyla ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve Yulin Festivalinin kaldırılması gerektiği konusunda tüm hayvansever dernekler olarak hemfikir olduklarını söyledi

Etkinliğin sonuna doğru ise, Türkiye Gezginler Derneği Başkanı Prof.Dr.Orhan Kural, önümüzdeki ay Çin’de gerçekleşecek olan Yulin Festivali’nin iptal olduğu haberini hayvanseverler ile paylaştı.

Ünlü fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman ve sosyal medya fenomeni  İbrahim Yılmaz’ın da destek verdiği Sokakta Mama Var etkinliği değişik bölgelerde bayram sonuna kadar devam edecek.

img-20190528-wa0062.jpg

BİR VİDEO ÇEK, BİR KİLO MAMA BAĞIŞLA…

Sokakta mama var etkinliği kapsamında bir de yarışma düzenlenecek. Bunun için hayvanlarla  ilgili bir dakikayı geçmeyen videolar çekip,  TikTok video paylaşım kanalına “sokaktamamavar” etiketiyle yüklenmesi gerekiyor. Bir video çekip yükleyerek, sokak hayvanları için bir kilo mama bağışlanacak. Katılımcılar dilediği kadar video çekebilecek. Video çekenler arasında yapılacak olan yarışmada ilk üçe giren videolar ödüllendirilecek. Ödül töreni 16 Haziran Pazar günü yapılacak.

“Bir Video Çek Bir Kilo Mama Bağışla” Video yarışması jüri üyeleri:

1-   Ertem Şener- Spiker,sunucu

2-   İbrahim Zaman-Fotoğraf Sanatçısı

3-   Meral Olcay-Mimar,Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü Yöneticisi

4-   Nasuh Mahruki- Milli Sporcu

5-   Ömür Gedik-HAÇİKO Derneği Başkanı

6-   Özge Özder-Bana Göz Kulak Ol Derneği Başkanı

7-   Prof.Dr.Orhan Kural- Türkiye Gezginler Derneği Başkanı

8-   Tamer Karadağlı-Oyuncu

9-   Yonca Evcimik- Sanatçı
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.