Serbest Bölgelere Nihat Zeybekçi Kıyağı

Serbest Bölgelere Nihat Zeybekçi Kıyağı

Nihat Zeybekçi'nin Serbest Bölgeler Kanunu'nu Eylül'de meclis gündemine taşıyacağını söylemesiyle sanayici sevindi

Ege Serbest Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ESBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bilgen Salih Narlı, hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdikleri her görüşmede dile getirdikleri Serbest Bölgeler Kanunu’nun Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Eylül ayında TBMM gündemine getirileceğini açıklamasıyla sanayicilerin yüzünü güldüğünü bildirdi.

Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Genişleme ve Süre Uzatımı Sözleşmesi imza törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin sanayicilere gerçekleştirdiği konuşmasında serbest bölgelerde faaliyet gösteren firmalar için ufuk açıcı açıklamalarda bulunduğunu ifade eden ESBİAD Başkanı Bilgen Salih Narlı, yeni nesil Serbest Bölgeler Kanununun yerli ve yabancı yatırımcıların piyasalara olan güvenini arttıracağını söyledi.

Daha iyi üretim için kanun şart

Yaklaşık bir yıldır Serbest Bölgeler Platformu ile Ankara’da çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Narlı, “En nihayetinde Serbest Bölgelerle ilgili yeni kanun tasarısı Eylül ayında yapılacak olan komisyon toplantısının ardından Meclis gündemine gelecek. Bununla ilgili olarak Ankara’da Dernekler Platformu ve TOBB Serbest Bölgeler Sektör Meclisi ile birlikte bir önceki bakanımız Sayın Mustafa Elitaş’ı ziyaret etmiştik. Görüşmelerimizde yasa tasarısının Meclis gündemine gelmesini talep etmiştik. Top artık yüce Meclis’imizde. Yeni nesil kanunla birlikte serbest bölgelerde yaşanan sorunlar en aza indirilecek ve daha iyi şartlarda üretim sağlanacak” dedi.

Serbest bölgelerin artması büyük şans

Ayrıca, Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin açıkladığı İzmir ve civarında yeni ihtisaslaşmış serbest bölgeler kurma fikrine de sıcak baktıklarını sözlerine ekleyen Narlı, “Serbest Bölgeler kuruluş amaçlarıyla Türk ekonomisinin can damarı haline geldi. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.