Serçin ziyaretçilerini ağırlıyor

Serçin ziyaretçilerini ağırlıyor

Sonbaharın kendisini iyice hissettirdiği şu günlerde sonbaharın renklerine bürünmeye başlayan Serçin, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

İngiltere'den Didim'e tatil için gelen İngiliz turistler, Serçin Ekoturizm Merkezi'nde kuş seyir turu yaparak Serçin'in güzelliğine hayran kaldılar.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çabalarıyla 2016'da açılan ekoturizm merkezinin bilinirliği her geçen gün artarken gelen ziyaretçiler Serçin'de bir taraftan doğa yürüyüşü yapıp bir taraftan da Bafa Gölü'ndeki kuşları gözlemliyor. Aydın'ın tatil merkezlerine gelip gezi rotalarının arasına Serçin'i de ekleyerek ekoturizm merkezini ziyaret eden turistler, Serçin'in doğasını, eşsiz manzarasını ve kültürel yapısını çok beğendiklerini belirttiler.

Bafa Gölü Tabiat Parkı ile Serçin Mahallesi’nin bütünleştirilmesiyle ortaya çıkan Serçin Ekoturizm Merkezi, doğal yaşam alanı olarak cazibesini koruyor. Korunmuş doğasıyla öne çıkan bölgede 80'e yakın bitki familyasının yanı sıra 261 kuş, 22 sürüngen ve 19 memeli türünü yaşıyor.

Serçin Ekoturizm Merkezi'nin eşsiz doğasının içerisinde kamp ve doğa yürüyüşü yapılabildiği gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı ücretsiz bisikletlerle bisiklet turu da yapılabiliyor. Bölge doğa ve kuş fotoğrafçılarının da uğrak noktalarından birisi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.