Serdar Aksoy'dan tahliye sonrası ilk açıklama

Serdar Aksoy'dan tahliye sonrası ilk açıklama

Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” iddialarıyla tutuklanıp görevden uzaklaştırılan ve 9 aylık tutukluluk süresinin ardından tahliye edilen Serdar Aksoy’dan tahliye sonrası ilk açıklama geldi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hakkında çıkan “zimmet ve irtikap” iddialarıyla gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde yapılan seçim ve kuranın ardından Başkan Vekilliği koltuğuna AK Parti meclis üyesi Aydın Pehlivan oturmuştu.

Diğer taraftan, yaklaşık 8 ay cezaevinde kalan Aksoy, geçtiğimiz 7 Temmuz tarihinde Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkmış ve mahkeme heyeti Aksoy’un adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar vermişti.

Tahliyenin ardından gözler Aksoy’un başkanlık görevine dönüp dönmeyeceğine çevrildi. Tahliyesinden bugüne sessizliğini koruyan Serdar Aksoy’dan tahliye sonrası ilk açıklama geldi. Aksoy, yaptığı açıklamayla İçişleri Bakanlığı’na göreve iadesi için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Aksoy, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“31.03.2019 tarihinde halkımızın teveccühü ile seçilmiş olduğum Menemen Belediye Başkanlığı görevimden 23.11.2020 tarihinde tutuklanmam nedeniyle uzaklaştırıldım. Yaklaşık 8 ay haksız yere kaldığım cezaevinden 07.07.2021 tarihinde yapılan ilk mahkemede serbest bırakıldım. İçişleri Bakanlığına yaptığım başvuru ile birlikte görevime iade edilmem için talepte bulundum. Bunun hukuki bir hak olduğunu belirtmek isterim. Demokrasilerin temel prensibi seçimler ve halkın iradesidir. Bu temel prensip göz önüne alınarak görevime iade edileceğimi düşünüyorum. Tüm kamuoyuna saygılarımla.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.