"Şeref Divanı”na 25 Gazeteci Daha Kabul Edildi

"Şeref Divanı”na 25 Gazeteci Daha Kabul Edildi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından meslekte 25 ve üyelikte 15 yılı dolduran cemiyet üyelerine “Şeref Divanı Üyeliği Beratı” verildi.

Mehmet ÖZDOĞRU - İGC Karataş Lokali'nde gerçekleştirilen törenin Divan Başkanlığını Hatice Bülbül, katip üyeliklerini Mümin Sertbaş ile Tarık Çiçek yaptı.


Törende konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, Türk basının tutuklamalar, baskılar, ekonomik cendere ve yayın yasaklarıyla mücadele ettiğini söyledi. İzmir'in de bu sorunlardan nasibini aldığını, kentte ulusal yayın yapan gazetelerin bürolarının kapatıldığını belirterek, “Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri bölge temsilciliklerini kapattı. Bir televizyon kanalının tamamen yayın hayatı sona erdi. 55 meslektaşımız işsiz kaldı. Ege TV'nin içinde bulunduğu sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin üçüncü büyük kenti, basın sektörü açışından çok zor günler yaşıyor. Neredeyse İzmir, yerel televizyonu olmayan bir kent haline dönüştü” dedi.


Bu süreçte haksızlığa uğrayan basın çalışanları ve üyelerinin yanında olmak için çalıştıklarını kaydeden Dikmen, “Açıklamalarımızla kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Sıkıntılı günlerde meslektaşlarımızın arkasında durarak onlara güç vermek istiyoruz. Eylem ve açıklamalarımızda üyelerimizden de destek bekliyoruz. Bu bizim de cesaretimizi artıracaktır” diye konuştu.

İzmir'de üç gazeteciden biri işsiz

Dikmen, İzmir'de her üç gazeteciden birinin işsiz olduğunu da kaydederek, “Tüm Türkiye'deki gazetecilerin sıkıntılarını kendimize sorun ediyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Şu anda üye sayımız 906 oldu. Sosyal yardımlar ile de üyelerimizin yanında yer alıyoruz. Üyelerimize yönelik eğitim çalışmalarına bu dönemde hız vereceğiz” diye konuştu.
Törende, cemiyet üyeliğinde 15 yılı dolduran Baha Sadık Akıner, Figen Çaylak, Halil Çaylak, Halil Kılıç, Orhan Aybertürk, Abdullah Yıldız, Adil Özsüer, Hasan Dalgıç, Hilkat Akçalı, Tamer Sanverir, Yücel Ertugay, Levent Donduran ile meslekte 25 yılı dolduran üyeler, Ataman Sarıgedik, Aykut Sayar, Hatice Bülbül, Melda Çetiner, Oğuz Kaçtan, Şamil Öztürk, Hakan Erişen, Fikter Dağtekin, Ahmet Büyükçulhacı, Hakan Ersöz, Levent Donduran, Hatice Reyhan Berkman, Ergül Uysal, Mehmet Demirpolat'a Şeref Divan'ı Beratı sunuldu.


Törene, CHP İzmir milletvekilleri Zekeriya Temizel, Atila Sertel, Mustafa Balbay ve Musa Çam'ın yanı sıra Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü Şube Müdürü Tarık Çiçek, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri ile cemiyet üyeleri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.