Şerif Remzi Ortaokulu Öğrencilerinden büyük başarı

Şerif Remzi Ortaokulu Öğrencilerinden büyük başarı

2020 yılında başlayan ve Eğitim dahil her sektörün üzerine kara bir bulut gibi çöken Covit 19 Salgını nedeniyle kapanan dünyaya İzmir Karabağlar Şerif Remzi Ortaokulu öğrencileri kucak açtı.

İngilizce Öğretmenleri Seden Zehra Günaydın öncülüğünde yürütülen öğrenci merkezli uluslararası E Twining Projesi’nde yer alan öğrenciler Pandemiye rağmen yabancı dil öğrenmeye yönelik istek ve cesaretlerini arttırarak sürdürdüler.

Projede yer alan öğrenciler yalnızca İngilizce öğrenmekle kalmadı. Kendi ülkelerini tanıma ve tanıtma, Yabancı kültürleri tanıma ve saygı duymayı öğrenme konusunda takdir edilecek başarılara da imza attılar.  Bir yandan yabancı dil öğrenen bir yandan da web 2.0 araçlarını kullanma becerilerini geliştiren öğrencilere;  Sosyalleşme, Özgüven, Özdisiplinlerinin gelişmesi için sürekli destek veren Şerif Remzi Ortaokulu’nun da dahil olduğu Projede;  Türkiye’den 10, İtalya’dan 2,  Portekiz’den 2, Arnavutluk’tan da 1okul yer alıyor. 2020 yılı Eylül ayında başlayan Proje, 2021 yılı Haziran ayı itibariyle başarıyla tamamlanmış bulunuyor.

3rd-online-meeting.jpg

Öğrencilerin çok sayıda İngilizce etkinlik içerisinde yer aldığı e Twining Projesi kapsamında; 

  • 9-24 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşen ‘’Codeweek’’ (Kod Haftası) etkinliklerinde  ‘’Learn English with Friends’’ ile yer alan Şerif Remzi Ortaokulu öğrencileri Kod etkinlikleri sonucunda “Certificate Of Excellence İn Coding Literacy” almaya hak kazandı.
  • Eğitim Öğretim yılı süresince projede yer alan öğrenciler ve öğretmenler ile online toplantılarda çok sayıda buluşmalar gerçekleştirildi.
  • Pandemi süresince evlerinde kalmak zorunda olan öğrenciler yeni yıla  girerken Aralık ayı etkinlikleri ile birbirinden güzel yeni yıl kartları hazırladı ve yeni yıl heyecanını uzaktan da olsa arkadaşları ile birlikte paylaştı.
  • E Twining Projesi kapsamında çok sayıda ödüle hak kazanan Şerif Remzi Ortaokulu öğrencileri son olarak; Ocak ayında ‘’Kahoot’’ Web 2.0 aracılığı ile yapılan bilgi yarışmasında 73 öğrenci arasında ilk üçe girmeyi de başardılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.