Sertel'den "Ölümlere seyirci kalmayın" önergesi.

Sertel'den "Ölümlere seyirci kalmayın" önergesi.

Elektrik gerilim hatlarının yer altına alınmaması nedeniyle İzmir Kuş Cenneti’nde yaşanan toplu kuş ölümlerini  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Meclis gündemine taşıdı. 

289 farklı türden 127 bin kuşun yaşadığı İzmir Kuş Cenneti’ndeki ihmalkarlığın nadir bulunan kuşların elektrik tellerine çarparak ölmesine neden olduğunu vurgulayan Atila Sertel, 2 milyon liralık maliyetten kaçınıldığı için kuş ölümlerine seyirci kalındığını söyledi. Sertel, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olaya el atarak gerekli girişimi ve yatırımı yapması gerektiğini dile getirdi.  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle ayrı ayrı soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlıkların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

0-066.jpg

“YASAL ENGEL YOK”

Kuş ölümlerine neden olan gerilim hatlarının yer altına alınması konusunda yasal bir engel bulunmadığını ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi: “Türkiye’de çok az alanda üreyen flamingoların yaşadığı, Tepeli Pelikanların kışı geçirdiği ve 289 farklı türden 127 bin kuşun bulunduğu İzmir Kuş Cenneti’nde toplu kayıplar yaşanıyor maalesef. Başta flamingolar olmak üzere elektrik tellerine çarpan kuşlar ölmeye devam ediyor. İzmir’in doğa harikası bu bölgesinde flamingolardan başka; Tepeli Pelikan, Küçük Karabatak, Akdeniz Martısı, Küçük Beyaz Balıkçıl, Gümüş Martı, Üveyik ile Ötleğen gibi çok sayıda kuş yaşıyor. Kuş Profesörü olarak da bilinen Mehmet Sıkı hocamız, elektrik tellerinin yer altına alınması ve bu ölümleri seyirci kalınmaması adına yıllardır mücadele veriyor. Onun mücadelesini biz de Meclis’e taşıdık. Yasal bir engel olmamasına rağmen maliyeti 2 milyon lira olan bu yatırımı kimse yapmıyor. İlgili kurum ve kuruluşlar bu olaya bir an önce müdahil olmalı ve derhal gereğini yapmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.