Server Kiralamak İstiyorum, Nelere Dikkat Etmeliyim?

Server Kiralamak İstiyorum, Nelere Dikkat Etmeliyim?

Server yani sunucu, internette bulunan herhangi bir veriye ulaşmamızı sağlayan gelişmiş bir cihazdır.

Server bir çeşit bilgisayardır denilebilir. Günlük kullandığımız bilgisayarlardan farklı olarak kullanım amacı doğrultusunda içinde farklı kapasitelerde RAM bulunur. Sunucular, internet üzerinden ya da ağdan iletilen verileri depolayarak, servera bağlı diğer kullanıcıların ulaşımına açar.

Sunucu seçimi, veri gizliliği ve veri akış hızı için önemlidir. Ayrıca kullanım amacı, ihtiyaç duyulan depolama alanı, tahmini trafik akış kapasitesi gibi değişkenler de seçiminizi etkiler. Bu sebeple, sunucu satın almadan önce ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirlemelisiniz.

En İyi ve En Uygun Fiyatlı Server Paketleri

Sunucuları sınıflandırmak için iki farklı kategoriden bahsedilebilir. İlk kategori verilerin tutulduğu platforma göre yapılır. Bu kategoride sanal sunucu ya da fiziksel sunucu bulunur. İkinci kategori ise sunucunun paylaşım olanağına göre yapılır. Bu kategoride ise paylaşımlı sunucular ve paylaşımsız sunucular vardır. Sanal sunucular da fiziki sunucular da paylaşımlı ya da paylaşımsız olabilir. Örneğin, virtual dedicated server (VDS) olarak adlandırılan sunucular sanal paylaşımsız sunuculardır. Virtual private server (VPS) ise sanal ortamda birçok kişiye ait verileri tutan paylaşımlı sunuculardır.

Sunucu maliyetlerini en çok etkileyen değişken, verilerin tutulduğu alanın başkası ile paylaşılıp paylaşılmadığıdır. Paylaşımlı sunucuların maliyeti, tek bir kişiye ya da kuruma özgülenen sunuculardan daha düşüktür. Paylaşımlı sunucularda bir server yüzlerce kişi ile paylaşıldığı için maliyeti de yüzlerce kişi ortak olarak karşılar. Maliyet avantajına rağmen, veri güvenliği ve hızı açısından farklı riskler taşıyabilir. Örneğin, aynı serverda bulunan bir sitede yaşanan güvenlik açığı, sizin verilerinizi de tehdit edebilir. Ya da çok fazla veri akışı yaşanan sitelerle ortak kullanım alanınız sizin hızınızı da düşürebilir. Kaliteli bir server kiralama hizmetinde bunlar düşük riskli olasılıklardır. Kişisel kullanım için çok önemli değilse de kurumsal şirketler bu tip riskleri alamayabilir.

Kısacası en uygun ve en iyi server paketi, fayda maliyet analizi yapılarak bulunabilir. Bu konuda en iyi yöntem, server almadan önce bu analizi yapabilecek bir uzmana danışmaktır. Natro uzmanları, deneyimleri ve çözüm odaklı yaklaşımları ile server seçimi yaparken size destek olacaktır.

Server Paketlerinde Bulunması Gereken Özellikler

Farklı ihtiyaçlar için farklı server türleri kullanılabilir. Örneğin; kişisel bir blog için maliyet ön plana çıkabilirken, bir kurum için veri gizliliği daha önemli olabilir. Farklı amaçlar için özgülenen sunucuların da bu ihtiyaçlara yanıt verebilmek için özelliklerinde değişkenlik normaldir. Buna rağmen her server paketi içinde bulunması gereken özellikleri aşağıda bulabilirsiniz:

  • Yüksek Donanım Araçları: Donanımda meydana gelen bir arıza, sunucunun işlevini yerine getirememesine neden olur. Sorun çözülene kadar verilerinize ulaşmada problem yaşarsınız. Bu nedenle, donanım özellikleri sunucunun omurgasıdır. Sunulan pakette bu araçların garanti kapsamında olduğundan emin olun.
  • Yüksek Bant Genişliği: Bant genişliği bağlantının hızını ve kalitesini doğrudan belirler. En sık karşılaşılan problemlerden biri, belli bir süre içinde vadedilen bant genişliğinin düşmesi ve bunun bahanelerle savunulmasıdır. Paket içinde belirtilen bant genişliğinin herhangi bir koşula bağlanmadan gerçek kullanımı yansıttığından emin olun.
  • Yüksek Uptime Oranları: Uptime oranı bir cihazın aktif olarak kullanılabildiği süreyi gösterir. Sunucuların kesintisiz hizmet vermesi, kullanıcıların da kesintisiz veri erişimi demektir. Uptime oranı düştükçe, yıl içinde yaşanan erişim problemlerinin süresi artar. Bu hem maliyet hem de itibar kaybına sebep olur. Yüksek uptime oranı demek, aktif çalışma süresinin %99,5’in üzerinde olması demektir. Böyle bir oranda bile verilerinize yılda 43 saat ulaşamayacağınızı ön görebilirsiniz.
  • Yedekli Network Altyapısı: Sunucuda yaşanan kesintiler, kullanıcının en istemeyeceği şeylerden biridir. Yine de doğal afetler gibi öngörülemeyen bazı durumlarda kesinti yaşanmak durumunda kalabilir. Bu kesintinin uzunluğu, maliyetlerinizi etkileyecek kadar uzun sürebilir. Sunucu paketinde yedekli network altyapısı bulunuyor ise uzun kesintiler yaşansa dahi işinizi aksatmaz.
  • Ücretsiz Kurulum: Kurulum esnasında yapılacak herhangi bir hata ileride farklı sorunlara yol açabilir. Kurulumun uzmanlar tarafından yapılması her zaman için bir avantajdır. Güvenilir bir firmanın, kurulumu bir gelir kaynağı olarak görmemesi ve kurulum desteğini ücretsiz olarak sunması beklenir.
  • Satış Sonrası Destek: Sunucu kaynaklı yaşanan her konu tekniktir. Konunun uzmanı değilseniz, anlamak çok olası değildir. Satış sonrası destek bu anlamda zorunludur. Her an ulaşabileceğiniz uzmanların yanınızda olduğundan emin olmalısınız.

Server Kiralama için Neden Natro Tercih Edilmeli?

Sunucular, satış fiyatları oldukça yüksek olan makinelerdir. Sunucu ihtiyacınızı satın alarak gidermek, yalnızca alım maliyeti ile bitmez. Asıl masraflı bir diğer kalem koruma ve bakım maliyetleridir. Sunucular soğutmalı özel alanlarda saklanmalıdır. Periyodik bakımları ve gerekli güncellemeler yapılmalıdır. Bunların hepsi hem maliyet olarak yüksek hem teknik anlamda bilgi gerektiren işlerdir. Sunucu kiralama bu nedenlerle daha çok tercih edilen bir yöntemdir.

Server kiralama, ister sanal ister fiziki ortamda olsun verilerinizin saklanması ve erişilebilmesi için aylık olarak belli bir bedel sonucunda bir alan kiralanması anlamına gelir. Natro; sanal/ fiziki, private/ dedicated sunucu çeşitleri ile farkı ihtiyaçlara en hızlı ve en uygun şekilde yanıt verir.

Natro’dan sunucu kiralayarak erişebileceğiniz olanaklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sanal ya da fiziki sunucu opsiyonları,
  • Paylaşımlı ya da paylaşımsız server seçenekleri,
  • Standart paketlerin ihtiyaca göre yapılandırılabilmesi,
  • Son teknoloji donanımlar ve garantili donanım hizmetleri,
  • Gerçek 100Mbit bant genişliği,
  • Server üzerinde tam kontrol sağlayabileceğiniz araçlar,
  • %99,9 uptime garantisi,
  • Yedekli network altyapısı,
  • DDos koruma, yeniden kurum, kontrol paneli, servis izlemesi gibi ücretsiz hizmetler,
  • Uzmanlar tarafından verilen 7/24 satış sonrası destek,
  • Ücretsiz ve anında kurulum.


Güncel kampanyalarla ihtiyacınız olan server paketlerine en uygun fiyatlar ile sahip olmak için natro.com’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.