275 genç Ata'nın huzurunda buluştu

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu üyeleri bu yıl 17. sini düzenlediği 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında 275 genç ile Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Rotary 2440. Bölgeye bağlı kulüplerin Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında 2003 yılından bu yana her yıl kasım ayında gerçekleştirdikleri etkinlikte 8 ile 18 yaş arasındaki 275 öğrenci ilk kez Anıtkabir’i ziyaret etti. İzmir, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa kulüplerinin burs verdiği öğrenciler ile kulüplerin toplum birliği okulları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) öğrencilerinden oluşan gruba, öğretmenler ve veliler de eşlik etti.

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerini kendisine rehber alan bir kuşak yetişmesi amacıyla her yıl böyle bir gezi düzenlediklerini dile getiren Bölge Anıtkabir Programları Komite Başkanı Bülent Örs, “Gençlerimiz Atatürk’ü sevsin, saysın, O’nun ilkelerini içselleştirsin, demokratik Cumhuriyete sahip çıksın istiyoruz. Bu coşkuyu yerinde yaşamalarını istediğimiz için de Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdik. Bursa, Çanakkale ve Balıkesir’den 185, İzmir ve Manisa’dan 90 öğrencimizle toplam 275 kişinin yer aldığı bu yıl organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Salihli Rotary Kulübü’ne ve tüm kulüplerimize çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ankara’daki Anıtkabir ziyareti, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi gezisiyle devam ederek, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Tabiat Tarihi Müzesi ve Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü gezisi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri