28 Haziran 2018 Türkiye gündemi

28 Haziran 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                           28.06.2018

 

DOLAR-USD: 4.6330

AVRO-EURO: 5.3675

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.0900

ALTIN-GOLD: 186.5000

 

 

KAHRAMANMARAŞ'TA ÇATIŞMA: 2 ŞEHİT

Kahramanmaraş'ın Engizek Dağları bölgesinde PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu şehit oldu. Bölgede çatışmanın sürdüğü bildirildi.

 

TSK'DA BÜYÜK FETÖ OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturmasında Hava Kuvvetleri'nden biri eski tuğgeneral, 30'u eski pilot 99 kişi için gözaltı kararı verildi. Balıkesir merkezli 13 ilde farklı kuvvetlerden 22 TSK mensubunun yakalanması için operasyon başlatıldı. Kocaeli savcılığı da 16 ilde operasyon başlattı 43'ü muvazzaf 71 TSK mensubu hakkında gözaltı kararı verdi.

 

BAKAN ÇELİK: AB 18 MART ANLAŞMASINA UYMAYACAĞINI İLAN ETMİŞTİR

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, AB Genel İşler Konseyinin kabul ettiği sonuç belgesini eleştirerek, "AB bu açıklaması ile 18 Mart anlaşmasına uymayacağını ilan etmiştir. AB'nin ülkemize karşı seçici ilişki biçimini kabul etmiyoruz." dedi.

 

MEHMET ALTAN İÇİN TAHLİYE KARARI

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Mehmet Altan'ın tahliyesine karar verdi.

 

POLİTİKA                            

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ GÖRÜŞMESİNDE FİKİR TEATİSİNDE BULUNULDU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde Meclis çalışmaları ve yeni döneme ilişkin fikir teatisinde bulunuldu.

 

ÜNAL: KILIÇDAROĞLU, MİLLETİN İRADESİNE SAYGI DUYMUYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmeyeceği yönündeki açıklamasını eleştirerek, "Sen bu milletin iradesine saygı duymuyorsun" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İL BAŞKANLARINA MUHARREM İNCE TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına "yolumuza devam ediyoruz" diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin 81 ili gezeceğini hatırlatarak, "Bütün il başkanlarına talimatımdır; geldiği zaman karşılayacaksınız, halkla buluşturacaksınız, ne gerekiyorsa yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

 

İNCE'DEN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığı iddialarına ilişkin, "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız" dedi.

 

BULDAN: SOYLU'DAN TEHDİT İÇERİKLİ BİR TELEFON ALDIM

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini arayarak "Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım" dediğini doğruladı. Buldan, "Soylu'nun bir partinin Eş Genel Başkanı'nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez. Herkes haddini bilecek, Soylu da haddini bilecek" dedi.

 

BAHÇELİ YARDIMCISI SEFER AYCAN'I GÖREVDEN ALDI

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan'ın, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alındığı bildirildi.

 

DÜNYA                                              

 

AB TÜRKİYE İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ'Nİ GENİŞLETMİYOR

AB Genel İşler Konseyi, Türkiye ile Gümrük Birliği'nin genişletilmesi için müzakerelere şu an için başlamama kararı aldı. Avusturya'nın Türkiye ile üyelik müzakerelerine resmen son verilmesi talebi ise destek görmedi.

 

MAY VE ÇİPRAS'TAN "TÜRKİYE" ANLAŞMASI

İngiltere Başbakanı Theresa May Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı başkent Londra'da ağırladı. İki lider AB ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasının sürdürülmesinin önemi üzerinde anlaşmaya vardı.

 

EKONOMİ                           

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE YENİ DÜZENLEME

İş kazası ve meslek hastalıklarını önlemeyi esas alacak olan bir eylem planı hayata geçirilecek. Bu kapsamda maden, inşaat, tarım ve enerji gibi tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlere yeni düzenlemeler getirilecek.

 

TUZ GÖLÜ İÇİN 1.2 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesi Finansman Anlaşması İmza Töreni'nde konuşan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye için önemli bir finans kaynağı olacak. Bölgede doğalgaz ticaret merkezi hedefimiz doğrultusunda çok önemli adımlar attık" ifadelerine yer verdi. Öte yandan Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletilmesi için uluslararası finans kuruluşlarıyla toplamda 1,2 milyar dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

 

"ANA GÜNDEM EKONOMİ OLMALI"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Seçim bitti, artık Türkiye için icraat zamanı, ana gündem ekonomi olmalı. Başta kur oynaklığı, enflasyon ve cari açık olmak üzere ekonomimizin temel sorunlarına odaklanarak kalıcı çözümler üretmemiz ve finansal istikrarı sürdürmemiz gerekiyor." dedi.

 

SPOR               

 

COCU, FENERBAHÇE İLE İMZALADI

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Phillip Cocu için imza töreni düzenledi. Phillip Cocu'nun imza törenine ve başkan Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

 

İSVEÇ İLE MEKSİKA SON 16 TURUNA KALDI

2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda oynanan mücadelede İsveç, Meksika'yı 3-0 yendi. Bu sonuçla İsveç grubu 6 puan ve averajla lider tamalarken, Meksika da ikinci sırada yer alarak son 16 turuna yükseldi.

 

BREZİLYA VE İSVİÇRE SON 16 TURUNA KALDI

2018 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nda oynanan son maçlarda Brezilya, Sırbistan'ı 2-0 yenerek, İsviçre’de Kosta Rika ile 2-2 berabere kalarak son 16 turuna yükseldiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri