MEDYA EGE - AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda siyasi hayatına ve AK Parti çatısı altındaki mücadelesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı siyasi hareket içerisinde yer almanın kendisi için büyük bir şans olduğunu ifade etti.
Paylaşımında, AK Parti'de siyaset yapmanın kendisi açısından yalnızca bir siyasi tercih olmadığını vurgulayan İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen mücadelede yer almayı hayatının en önemli kazanımlarından biri olarak gördüğünü belirtti.
İnan, genç yaşlardan itibaren içerisinde bulunduğu siyasi yolculuğa dikkat çekerek, bugün sahip olduğu tecrübelerin ve biriktirdiği hatıraların kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı davada anılar biriktirerek mücadele vermenin gelecek nesillere anlatılacak önemli bir hikâye olduğunu ifade eden İnan, bu süreçte yaşadığı deneyimlerin kendisi için büyük bir değer taşıdığını dile getirdi.
Türk siyasi tarihindeki demokrasi mücadelelerine de değinen İnan, merhum Başbakan Adnan Menderes, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın ortaya koyduğu siyasi mirasa işaret etti. Bu mücadelelerin bugün AK Parti çatısı altında sürdürüldüğünü belirten İnan, demokrasi ve millet iradesi adına verilen çabaların devam ettiği mesajını verdi.
Paylaşımında kararlılık mesajı da veren İnan, siyasi mücadelesine ilişkin değerlendirmesinde, "Bugün içinde bulunduğumuz mücadelede keşke demek asla bize yakışmaz. Tekrar 17 yaşıma dönsem yine AK Parti'de siyaset yapmak için tüm gücümü ortaya koyarım" ifadelerine yer verdi.