AK Parti’de şok istifa

AKParti Çeşme Kadın Kolları Başkanı Fulya Barbaros ve yönetimindeki 20 kişi, bugün ataması yapılan Etike ile uyumlu çalışamayacakları ve çalışan ile çalışmayanın ayırt edilemediği, gerekçesiyle partisinden istifa etti

AK Parti İzmir’de kongre süreci sürüyor. Ankara’da bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Çeşme ve Aliağa ilçelerine aday gösterdikleri isimleri atadıklarını, iki ilçenin kongrelerini ise iptal yerine ileri bir tarihe alacaklarını açıkladıktan hemen sonra kulislere istifa haberi geldi.

BARBAROS VE 20 YÖNETİM KURULU ÜYESİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Çeşme’de genel merkezin aday gösterdiği İlker Etike’ye karşı aday olacağını açıklayan AK Parti Çeşme Kadın Kolları Başkanı Fulya Barbaros ve yönetimindeki 20 kişi AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve Genel Merkeze İlker Etike ile uyumlu çalışamayacaklarını gerekçe göstererek istifasını sundu.

İLKER ETİKE TABANA UYGUN BİR ADAY DEĞİL, UYUMLU ÇALIŞAMAYACAĞIZ

Fulya Barbaros, İlker Etike’nin Çeşme tabanına uygun bir aday olmadığına inandıklarını belirterek, “Çeşme AK Parti Kadın Kolları yönetimi ile istifamızı verdik. Genel merkeze de gönderdik. Yönetim kurulu toplantısı yaptık 2 gün önce. Yönetim kurulu üyelerimiz bu ilçe başkanıyla çalışamayacaklarını belirttiler. İstifa mektubunda, ‘Genel merkezimiz tarafından gösterilen ilçe başkanı adayı İlker Etike ile uyumlu çalışamayacağımız için istifamızın kabulünü sunuyoruz’ dedi. Kongre ertelenecek deniyor ama bize göre iptal edilecek” diye konuştu.

ÜZÜLDÜĞÜMÜZ TEK NOKTA ÇALIŞAN İLE ÇALIŞMAYANIN AYIRT EDİLEMEMESİ

Barbaros, kendisi ve kadın kolları üyelerinin üzüldükleri tek noktanın çalışan ile çalışmayanın ayırt edilememesi ve tepeden inme, tabana uygun olmayan bir ismin ısrarla atanması olduğunu dile getirerek, açıklamalarını, “Üzüldüğümüz tek nokta çalışan ile çalışamayanın ayırt edilememesi. Biz ekip olarak çok çalıştık. Oy oranımızı arttırdık. Kadın üye sayımızı 800’den 1650’ye çıkardık. Oyumuzu da referandumda 6 bin 350’ye çıkardık. İlker Etike tabana uygun bir aday değil” şeklinde konuştu.

Kaynak www.egepostasi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri