AK Partili Taştan, sayaç sorununu meclise taşıdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı toplantısı ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer başkanlığında toplandı.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Sözcüsü Fatih Taştan, köyken mahalle statüsüne geçen yaşam alanlarındaki su faturası ve sayaç problemini meclise taşıdı. 

İZSU GENEL KURULU TOPLANMALI

Taştan, mahalle statüsüne geçen köylerdeki tarifenin sabitlendiğini hatırlatarak, “Geçtiğimiz İZSU Genel Kurulu’nda malumunuz olduğu üzere tarifeleri bir üst tarifeye, yani köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizde kullanılan tarımsal tarifeleri bir üst tarifeye sabitledik. Sonrasında çok büyük problemler yaşanmaya başladı. Sosyal medya üzerinden bir çok bürokratımızın ve muhtarımızın bu konuyla ilgili açıklamalar yaptığını gördük. Hatta tarifenin geri çekileceğiyle ilgili bazı söylentiler dolaştı. Ama bildiğim kadarıyla bunu geri çekmemiz için de İZSU genel kurulunu toplamamız lazım. Dolayısıyla bunun en kısa sürede gerçekleşmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

2 BİN 500 TL’LİK FATURALAR

Taştan, köylerde sayaçların okunma süresinin yarattığı sıkıntıya değinerek, “Uzun zamandan beri İZSU’da bu kangren haline gelmiş sorun da, sayaçlar özellikle zam dönemlerinde uzun süredir okunmuyor olması. Bugün kendi bölgem olan Bornova’daki 12 köyde de, sayaçların ortalama okunma süresi 75 günlere kadar uzanıyor. 75 günlük süre içinde gelip zamlı tarifeyle sayaçları okuyorsunuz ve oradaki vatandaşlarımıza 2 bin- 2 bin 500 liraya kadar faturalar geliyor. Oradaki köylümüz artık hak aramaktan vazgeçmiş ve taksitlendirme dahil, nasıl ödeyeceğinin yollarını arıyor. Dolayısıyla eğer İZSU genel kurulu yönetmeliği buna da cevaz veriyorsa, böyle bir önerim var. Bu sorunu çözelim” sözlerine yer verdi. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri