Aliağa'daki orman yangını kontrol altına alındı

İzmir BŞB İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Buca ve Aliağa’daki yangınları kontrol altına aldı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın sonrası, ekipler olası alevlenmelere karşı bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saat 18.00 sıralarında çevre yolunun Buca kesiminde bir aracın yanması sonucu ormanlık alana sıçrayan ve rüzgarın etkisiyle Gaziemir Sarnıç’a kadar ilerleyen yangını kontrol altına aldı. Söndürme çalışmalarına çevre illerden gelen itfaiye ekipleri, ilçe belediyelerine ait su tankerleri, Emniyet’e ait TOMA araçları ve askeri helikopterler destek verdi. Yaklaşık 9 saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, yangının tekrar alevlenme riskine karşı bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

ALİAĞA’DAKİ YANGIN DA KONTROL ALTINA ALINDI.

Dün öğle saatlerinde Aliağa ilçesinde çıkan Kalabak ve Çoraklar mevkilerini etkileyen yangın da, ekiplerin yoğun müdahalesiyle yaklaşık 12 saat süren çalışmalar sonucu çevrede bulunan fabrikalara sıçramadan kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri