Arnavut Paçası tarifi

Bircan Turgul Yörümez

MALZEMELER

2 YUMURTA

2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

3 DİŞ SARMISAK

6 YEMEK KAŞIĞI UN

4 SU BARDAĞI TAVUK VEYA ET SUYU

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

200 GRAM HAŞLANIP DİDİKLENMİŞ ET VEYA TAVUK ETİ

YAPILIŞI

Yumurta,sirke,dövdüğümüz sarımsak ve tuzu bir tencereye  alalım.İyice çırpalım,tavuk veya et suyumuzu ekleyip ,unumuzuda içine alıp,boza kıvamına gelene kadar tahta kaşıkla karıştırarak  muhallebi gibi pişirelim.Piştikten sonra servis tabağına alınır.Ayrı bir tavada tereyağını eritelim,içine pul biber alıp hafifçe kızartalım.Paçaların üzerine etimizi ve tereyağlı karışımı gezdirelim.Sıcak sıcak yiyelim.AFİYET OLSUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.