Ayağına gelen fırsatı tepti...

Yerel Gözcü İmtiyaz Sahibi Artun Sucuoğlu'nun bu yıl 13.sü yapılan Travel Turkey Turizm fuarına dair izlenimleri...

Turizme büyük katkı sağlayan Travel Turkey Fuarı’nın 13.’sü İzmir Gaziemir Fuar İzmir'de kapılarını açtı. 43 ülkeden bin 300 katılımcıyı bir araya getiren fuar; inanıyorum ki  geleceğe dair umutlarımızı büyütmekte ve İzmir özelinde ülkemizin turizm hedeflerine katkı sunmakta önemli bir rol oynamaktadır. Bu inancı sektör bileşenleri ve ülkede turizmi yönetenler de her fırsatta dile getiriyor. Yıllardır “Fuarlar Kongreler Kenti” olma hedefi için düzenlenen en önemli fuarlardan birisi kuşkusuz Turizm Fuarı oldu.

FUAR’A ÖZEL İZMİR SOKAKLARI

Fuar boyunca ilk iki gün aynı anda üç farklı yerde kurulan özel sahnelerde etkinlikler yapıldı.
 2019’un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi nedeniyle Özel Göbeklitepe Sergisi de ziyarete açık. İzmir Sokakları Özel Bölümü’nde ise İzmir”in ilçeleri kendilerine özgür zenginlikleri tanıtıyor. Ayrıca fuar, hava yolu şirketlerinin uçak bileti çekilişleri, yabancı ülkelerin geleneksel etkinlikleri, kahve sunumları ve dans gösterilerine de ev sahipliği yapıyor.

30 İLÇEDEN 6 İLÇE KATILMADI

Gelelim başlık konusuna ilçesinde yapılan, Ülkemizin ve ilimizdeki belediyeler yoğun bir şekilde tanıtımlarını yaparken, maalesef Gaziemir Belediyesi bu yıl fuara katılmadı.  
İzmir'in 30 ilçesinden fuara katılmayan sadece 6 ilçe var bunlardan biri ev sahibi Gaziemir Belediyesi…
Galiba Gaziemir Belediyesi’nin tanıtıma ihtiyacı yok. Fuarı her yıl takip eden bir gazeteci olarak geçtiğimiz yıllarda  Gaziemir Belediyesi’nin de çalışmaları ve hizmetlerini bu alanda sergilediğini, kentini tanıttığını gözlemlemiştim.  
Dokuz bin nüfuslu Karaburun ve 12 bin nüfuslu Beydağ;  kilometrelerce öteden kentlerini tanıtma kaygısı duyarak fuara geldiler.  Yüz binlerin yaşadığı Gaziemir ise bu tanıtımı elinin tersiyle itti.
Sanıyorum açılışa gelen ve kırmızı çoraplarıyla kendisini tanıtmak için hayli uğraş veren Gaziemir Belediye Başkanı’nın kenti pek umurunda değil. Ya da vizyonu birkaç numara dar geliyor kentine…
Ev sahibi konumunda olacaksın, ayağına gelen fırsatı elinin tersiyle iteceksin.
Ya da Türkiye’nin en önemli organizasyonunu kentinde yapılmasına karşın umursamayıp, birkaç fotoğraf çektirip o alandan ayrılacaksın. Sosyal medyanda da kentini ve yaptıklarını göstermek yerine kendini tanıtacaksın.
Evet sevgili dostlar.. İzmir’de yerel yönetimlerde belli kentlerin daha en başından tartışmalı hale geldiğini zaman zaman ben ve bazı basın kuruluşları yazdı. Bu beş yılın su gibi akıp geçtiğini bilirim.
Bu yapılanların parti yönetimleri nezdinde önemi olmayabilir. Aday belirlerken parti yönetimlerindeki “Hor davranışlar” zaten bunu gösteriyor. Ancak, vatandaş nezdinde bunun mutlaka karşılığı olur…
Herkese iyi hafta sonları...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri