Aydın Şengül'den Kocaoğlu'na "havuç" göndermesi

İl Başkanı Aydın Şengül, Urla Kongresinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi.

İl Başkanı Aydın Şengül, Urla Kongresinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi. Şengül, "Evet havuç uzatıyoruz, çünkü gözlere iyi geliyor. Başkanın yaşı 70'e ulaştı gözleri iyi görmüyor, bizim İzmir'e yaptığımız yatırımları görmüyor" dedi.

Ak Parti Urla 6. Olağan İlçe Kongresi Urla Hakan Çeken Kültür Merkezinde gerçekleşti. İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın Divan Başkanlığında gerçekleşen kongreye yoğun katılım vardı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Kongredeki ilk konuşmayı Genel Başkan Merkezin birlikte devam etme kararı aldığı mevcut ilçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici yaptı. Bilici, Urla’da küskünlükleri bitirme sözü vererek, “Urla’da küskünlükleri bitirelim, Ak Partimizin Ak’ı kadar tertemiz yeni bir sayfa açalım. Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener. 15 Temmuz ihaneti gösterdi ki tek çaremiz var o da birlik olmaktır. 4 Ekim 2016 tarihinden beri ilçe başkanlığını sürdürüyoruz. Partimize ve Genel Başkanımıza yakışmayacak hiçbir işin içinde olmadık. Bugün yapılacak kongrede bayrağı kim devralırsa alsın eski yeni teşkilat demeden hep birlikte arkasında olacağız” diye konuştu.

Aynı zamanda divan başkanlığı yapan Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise Ak Parti hükümetlerinin İzmir ve Türkiye’ye yaptığı hizmetleri hatırlattı. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Putin ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temelini attığı nükleer santral yatırımına vurgu yapan Kalkan, “Bize yapmayın diyorlar ama dünyada 279 tane santral işliyor. Bize yapmayın diyorlar ama 2023 yılına kadar 160 tane daha nükleer santral inşa edecekler” dedi.

Kalkan,  Urla’da da bugüne kadar yapılmayan, aksayan ne kadar proje varsa hepsini yapmaya, sorunları çözmeye talip olduklarını söyledi.

“TÜRKİYE’Yİ NASIL DEĞİŞTİRDİYSEK İZMİR’İ DE ÖYLE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Urla kongresinde konuşan Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise öncelikle teşkilat üyelerine seslendi ve motivasyonlarını yenilemelerini istedi. Şengül,

“Dünya mazlumları bizim güçlenmemizi bekliyorlar, biz güçlendikçe onların içi kıpır kıpır oluyor. Bizim davamız büyük, küçük kırgınlıkları barakalım. Bu davayı unutup kendi çıkarlarınız, hırslarınız için koşturursanız hem siz hem biz hem davamız kaybeder. O yüzden sürekli o dünyadaki mazlumları düşüneceğiz. Cumhurbaşkanımızın 16 yıl önceki fotoğrafını gözünüzün önüne getirin bir de bugünkünü getirin. Belki günde 3-4 saat uyuyor. Hiç dinlenmeden çalışıyor. Buradaki her bir arkadaşım şunu düşünsün ben yoksam hiç kimse yok, önce ben görev ve sorumluluğumu yerine getirmeliyim. Ben ilçeye gitmezsem kimse o kapıyı açmaz diye düşünün.

Bu makam ve mevkilerin bize yüklediği ciddi sorumluluklar, veballer var. Bizler de insanların emeğine, yüreğine bakacağız. İzmir’de birçok şeyi değiştireceğiz. Ama ben tek başıma bir şeyi değiştiremem, ama hep beraber nasıl Türkiye’yi değiştirdiysek, İzmir’i de değiştireceğiz” diye konuştu.

“GÖZLERİ GÖRMÜYOR O YÜZDEN HAVUZ VERİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Cumartesi günü yaptığı bir açılışta ‘hükümet seçim öncesi bize havuç uzatıyor’ şeklindeki sözlerini de hatırlatan Şengül, Aziz Kocaoğlu’nun Ak Partili ilçe belediyelerine büyük ayrımcılık yaptığını savundu. Şengül Kocaoğlu ile ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Göreve geldiğimizde Sayın Kocaoğlu bize bir dosya ile geldi, biz de ona bir dosya hazırladık. En büyük ayrımcılığı bizim ilçe belediyelerimize yapıyor. Dün diyor ki Ak Parti bize seçim öncesi havuç veriyor, evet veriyoruz yaşın 70 olmuş gözlerin artık iyi görmüyor, havuç gözlere iyi geliyor. Gözlerin iyi görmüyor. Çünkü bizim İzmir’e yaptığımız yatırımları gözün görmüyor. Bugüne kadar 44-45 milyar liralık yatırım yapmışız. Ama bunları hiç birini görmüyorsunuz.”

İZMİR HİÇ OY VERMESE DE HİZMETTE HAKKINI VERECEĞİZ

Şengül öte yandan Ak Parti hükümetlerinin hiçbir dönem İzmir’i cezalandırma düşüncesi içinde olmadığını da ifade ederek, “İzmir bizim hepimizin, yerelde bize oy vermedi diye cezalandırma bizim hayata bakışımızda inanışımızda olmayan bir şeydir. İzmirsiz bir Türkiye olmaz, o yüzden bize İzmir’de gönül vermiş oy vermiş bir çok hemşerimiz var hiç oy vermemiş de bir çok hemşerimiz var. İzmir’de hiç kimse bize oy vermese de İzmir hak ettiği hangi yatırım varsa merkezi hükümet olarak canla başla o yatırımları yaparız, takipçisi de oluruz” dedi.  

Kaynak: Öncü Şehir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri