Ayvalık halkından Başkan Mesut Ergin'e 'Darp' tepkisi: Bu suskunluk neden?

Ayvalık’ta gazeteci Yüksel Kalkan’ın, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in özel koruması ve kuzeni dahil 6 kişi tarafından sokak ortasında darbedilmesi sonrası, Ergin'in sessizliğini koruması tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, "Bu suskunluk neden?" diye sordu.

MEDYA EGE - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarını ve Ticaret Odası seçimlerindeki baskı çarkını gün yüzüne çıkaran gazeteci Yüksel Kalkan, sokak ortasında saldırıya uğradı. Belediye Başkanı Mesut Ergin’in özel koruması ve kuzeni Faruk Ergin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi tarafından darbedilen Kalkan'ın kamerası kırılırken, saldırı öncesi aldığı "MOBESE olmayan yerlerden uzaklaşma" tehdidi olayın vahametini gözler önüne serdi. Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in ise konuya ilişkin sessizliğini koruması tepkileri beraberinde getirdi.

Vatandaşlar gazeteci Yüksel Kalkan'ın darp edilmesine sert tepki göstererek, "Duyduklarımız, okuduklarımız karşısında şaşkınlıktan donup kaldık. Sokak ortasında, güpegündüz bir gazeteci dövülüyor. Hem de kimler tarafından? Belediye Başkanının en yakınındaki adamlar, kendi kuzeni, kendi özel koruması tarafından! Sayın Başkan, senin en yakın akraban, senin yanından ayırmadığın koruman bir insanı sokak ortasında darp ediyor. Senin personelin gazeteciyi tehdit ediyor. Nasıl oluyor da çıkıp iki kelime etmiyorsun, bu şiddeti kınamıyorsun? Bu suskunluk, 'Benim adamlarım yapar, ben de arkalarında dururum' demek mi oluyor?" ifadelerini kullandı.

"BİZ SİZİ EŞKİYALIK YAPIN DİYE SEÇMEDİK!"

Başka bir vatandaş ise, "Biz bu makamlara insanları hizmet etsin, adalete sahip çıksın diye getiriyoruz; birileri sokaklarda eşkıyalık yapsın, yönetim de buna göz yumsun diye değil!" diyerek tepki gösterdi.

Vatandaşlar, Başkan Mesut Ergin'in en kısa sürede konuya ilişkin açıklama yapmasını beklediklerini ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ayvalık Belediyesi'nde skandal iddia: Başkanın korumasından gazeteciye darp!

Yerel Haberleri