Ziyaret kapsamında Kavacık’taki bağlarda incelemelerde bulunan katılımcılar, bağın toprağı, iklim yapısı, üzüm verimi ve üretim yöntemleri üzerine gözlemler yaptı. Köyün doğal dokusu, bağların yapısı ve üzümün aroması hakkında çeşitli notlar alan uzmanlar, Kavacık üzümünün bölgeyle olan uyumunun ve kendine özgü tadının dikkat çekici olduğunu ifade etti.
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ömer Ulaş Kırım ise bağcılığın yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda kültürel bir miras olduğunu vurguladı.
KARABAĞLAR BELEDİYESİ DE SEMPOZYUMA DESTEK VERDİ
Karabağlar Belediyesinin de destekçileri arasında yer aldığı 3. Ulusal Bağcılık ve Ürünleri Sempozyumu, Türkiye’nin bağcılık açısından zengin coğrafyasında akademik bilgi ile sektör deneyimini buluşturmayı, yerel üzümlerin kullanım alanlarını genişletmeyi ve sektöre sürdürülebilir bir yön kazandırmayı hedefledi.
Ayrıca sempozyum ekinin hazırlamış olduğu hoşgeldin paketlerinde Kavacık Üzüm Lokumu da yer aldı. Böylece konuklar kendine has aroması ve tadıyla lezzetli Kavacık üzüm lokumunu da tatma imkanı buldu.