Başkan Balkan: Urla’mız güçlü bir kültür mozaiğine sahip

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 11. Geleneksel Gülbahçe Arnavut Böreği Festivali'nin ilk gününü coşkuyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Urla’mız güçlü bir kültür mozaiğine sahip" dedi.

MEDYA EGE - Urla Belediyesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Geleneksel Gülbahçe Arnavut Böreği Festivali, ilk gününde büyük bir coşkuya sahne oldu. İlçe halkının ve misafirlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, bölgenin köklü mutfak kültürü ve gelenekleri ön plana çıkarıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden festivale ilişkin paylaşımda bulunan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, ilçenin güçlü bir kültür mozaiğine sahip olduğunu ifade etti. Farklı coğrafyalardan gelen geleneklerin, lezzetlerin ve hikayelerin bir araya gelerek oluşturduğu bu yapının, ilçenin en kıymetli değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Balkan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"11. Geleneksel Gülbahçe Arnavut Böreği Festivalimizin ilk gününü coşkuyla gerçekleştirdik. Urla’mız güçlü bir kültür mozaiğine sahip. Farklı coğrafyalardan gelen geleneklerin, lezzetlerin ve hikayelerin bir araya geldiği bu güzel yapı, ilçemizin en kıymetli değerlerinden biri.

Gülbahçe Arnavut Böreği de bu zenginliğin en özel örneklerinden biri olarak kültürümüzü yaşatmaya devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri