MEDYA EGE - Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, AFAD merkezinde eğitimlerini sürdüren Bornova Arama Kurtarma ekibini ziyaret ederek moral verdi. Başkan Eşki, ekibin özverili çalışmalarıyla hem Bornova hem de bölge halkı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Eğitim sürecini yakından takip eden Başkan Eşki, “Arkadaşlarımız, gösterdikleri azim ve kararlılıkla kısa süre içinde akreditasyon sınavını geçerek tam yetkili bir arama-kurtarma birimi olacaklar. Bu, Bornova’nın afetlere karşı hazırlığını önemli ölçüde artıracak” dedi.
Bornova Arama Kurtarma ekibi, AFAD’ın verdiği yoğun eğitim programıyla donanım ve bilgi açısından en üst seviyeye ulaşmayı hedefliyor. Akreditasyon sınavını başarıyla tamamlayan ekip, bölgedeki afet ve acil durumlarda hızlı ve etkin müdahale edebilecek.
Başkan Eşki, “Bornova olarak her zaman vatandaşlarımızın güvenliği için çalışıyoruz. Bu ekip, afet anlarında canla başla görev yapacak ve ihtiyaç duyulan her yerde yardım eli uzatacak. Onların bu yolculuğunda yanlarında olmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.