Başkan Gümrükçü, “Çiğli’nin değişimi görünüyor”

Başkan Gümrükçü, Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci İle Gündem programına konuk olarak açıklamalarda bulundu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Birbirimizi doğru anlar ve anlatabilirsek çözemeyeceğimiz konu yok. Yancılık yapmak yerine dinleyip anlamak çok önemli. Aklınıza hangi parti gelirse gelsin ben herkesin belediye başkanıyım. Siyaset yaparak vatandaşı cezalandıramayız. Meclislerde de herkes Çiğli için canla başla çalışıyor. Çiğli bir Karşıyaka, Bornova veya Konak değil. Çiğli’de kavgalarla uğraşacak vaktimiz yok” dedi.

“Çiğli’deki havaalanı vatandaşa da açılmalı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftalarda Çiğli’deki havaalanına indiğini aktaran Gümrükçü, “Çiğli’den geldi ve Çiğli’ye indi. Eğer cumhurbaşkanı Çiğli’ye inebiliyorsa bizim de vatandaş olarak o havaalanını kullanabilme gibi bir talebimiz olabilir. Biz asgari havaalanının en azından haftada birkaç kere açılmasını istiyoruz. Hem kentin ekonomisini canlandırmak için güzel olur. Askerler de orada çalışmalarını yapsa biz de uçsak. Buradan Gaziemir’e gidinceye kadarki benzini ve vakti harcamadan rahat rahat ulaşımımızı sağlasak çok güzel olur” ifadelerini kullandı.

“Vatandaş artık Çiğli’yi tercih ediyor”

Gümrükçü, Çiğli’nin İzmir’in içerisinde kenarda kalmış bir ilçe olduğunu belirten Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının ‘arka sıradakiler’ değimini hatırlattı ve şöyle konuştu:

“Biz Çiğli’yi alıp yeniden kentin merkezi yapmak istedik hatta büyük bir iddiada bulunarak ‘İzmir’in kalbi Çiğli’de atacak’ dedik. Yolun yarısına geldiğimizde Çiğli artık marka değeri olarak yükseldi ve insanlar Çiğli’ye taşınmak istiyor. Bugün geldiğimiz noktada 45 park bitirdik hedefimiz de 60’tı onu da 80-100 bandına ulaştıracağımızı düşünüyorum. Parklar herkesin nefes alabildiği alanlar, biz sosyal donatıları da tamamladığımız zaman Çiğli 5 yılın sonunda Karşıyaka’yı yakalayabileceğini düşünüyorum. Çiğli Belediyesi geçmişten bu güne borçlu bir belediyedir. Personel giderleri doğru organize edilmemiş gibi birçok nedeni var; ama en büyük sorunu yapılan kesintiler.”

“Çiğli’nin değişimi görünüyor”

Dışarıdan bakıldığında Çiğli’nin değişiminin görüldüğünü aktaran Gümrükçü, “Geçmişten gelen kronikleşmiş sorunları belli sürede çözebilirsek Çiğli’nin gelişmesini daha da hızlandıracağız. Belediye olarak bizim de restoranımız var pandemide kapandığında çok etkilendik, mazot alıyoruz ve her şeye zam geldi. Biz de bunları sosyal belediyecilik gereği vatandaşa yansıtmıyoruz” görüşlerini aktardı.

“Belediyenin yapısı yeterli olduğu için kendime güveniyorum”

Gümrükçü, belediye başkanlarının halk ile iç içe olması gerektiğinin altını çizerek, “Vatandaştan korkulmaz, bu makamı zaten bize vatandaş veriyor. Vatandaş bize sözse de hakaret de etse kötü niyeti yoksa korkmaya gerek yok, kötü niyeti varsa ona da yapacak bir şey yok. Sahada olmak gerilimi azaltır, belediye başkanının ulaşılabilir olması vatandaşı rahatlatır. Bu niye olmuyor dendiğinde ‘Yarın geldi, adam çözecek’ algısı oluşur. Makamda oturmaktansa sahada çalışmak daha iyi sonuçlar getirir. Şu da var, gezdikten sonra sorunları çözebilecek ekonomik, personel, ekipman yapınız ve idari kadronuz varsa bu konular daha hızlı çözülür. Kendime güvenmemin de bir nedeni 2,5 yılda belediyenin kurumsal yapısının daha da iyileştirilmesi. Biz belediyeyi daha da güçlendirecektik; ama 2022’ye kadar önümüzü göremiyoruz” sözlerine yer verdi.

“Çiğli halkı bu projeyi özlemle bekliyor”

Çiğli Tramvayından da bahseden Gümrükçü, “Tramvay İzmir Büyükşehir Belediye bütçesinden yapılan, bizim desteklediğimiz, Çiğli halkının da özlemle beklediği bir proje. Hızlı da devam ediyor, süreçten olumsuz etkilenmeyecekler diye düşünüyorum. Umuyorum süreç Çiğli için olumlu gidecek. 3 milyar TL açık çok fazla bir miktar, Allah hepimize kolaylık gelsin” açıklamalarında bulundu.

“Özel sektör ortaklığı ile iş geliştirme diyebiliriz”

Gümrükçü, Çiğli Belediyesi’nin anaokulu özele devredilmediğini kaydederek şunları ifade etti:

“Harmandalı’nda bir işletilen kreş var, eğitime ara verilmesinden dolayı orası da kapandı. Biz orayı Çiğli Belediyesi şirketine verdik. Bu işin bir sorumluluğu var, ben bu işlerden çok korkarım. Yerel yönetimlerde maalesef bu yok, normal şartlarda yerel yönetimlerin kreş açmasıyla ilgili bir zorunluluk yok. Neden açıyoruz? Vatandaş talep ediyor, hükümet yeteri kadar açmıyor. Bu bir özelleştirme değil; ama özel sektör ortaklığı ile iş geliştirme diyebiliriz.”

“Kadınlara önem konusunda iddiayı bir belediyeyiz”

Yerel yönetimler olarak eğitimin nasıl belediyenin iş alanı olmadığını belirten Gümrükçü, “Aslında kadına şiddet ile ilgili konu da belediyenin işi değil; ama Türkiye’de olan her konu belediyeleri de etkiliyor ve bize sorumluluk düştüğünü biliyoruz. Kadınların güçlü olduğu belediyelerde ve ilçelerde hizmette öne çıkıyor. Hem siyasetçi daha güçlü oluyor hem de kadınlar ve çocuklar üzerinde kurduğu etkinlikle Türkiye’nin geleceğine yönelik daha çok katkı yapabiliyorlar. Birkaç çalışma yapıyoruz ve biz Türkiye’nin önde gelen kadın dernekleri ile çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin ilerici birikimini Çiğli’nin kadınlarına açmak için bir karar verdik. 2019 yılının Eylül ayında Kadın Aile Müdürlüğü’nü kurduk. 2 yıldır da çalışmalarına devam ediyor. Biz bu konuda iddialıyız, kadınlar ile ilgili öne çıkacağımıza eminim. Bu politik bir tercihtir” diye konuştu.

“Çiğli’de ciddi bir balık üretimi yapılıyor”

Gümrükçü, Çiğli’deki balıkçılık konusunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İzmir’de 5 doğal dalyan var, 4’ü Çiğli’de. Balıkçılık Kooperatifimiz var, 200’ün üzerinde balıkçı teknemiz var. Orada ciddi bir balık üretimi sağlanıyor. Her gün Çiğli’de balık mezatı var fazla bilinmiyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri