Başkan Yetişkin'den Serkan Yıldız açıklaması: Herhangi bir bağım yok!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Karabağlar Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Serkan Yıldız'la ilgili iddialara yönelik, “Serkan Yıldız’la ilgili hiçbir dostluğum, arkadaşlığım yok. Kendisiyle de herhangi bir bağım yok" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ege’de Sonsöz’den Berivan Kaya’ya yaptığı açıklamada, Karabağlar Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Serkan Yıldız ile ilgili iddialara yanıt verdi.

YILDIZ’LA GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEDİM!

“Karabağlar Belediye Meclis Birinci Başkan Vekili Serkan Yıldız’ın arkasında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin var” iddialarını da gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Yetişkin, “Serkan Yıldız’la ilgili hiçbir dostluğum, arkadaşlığım yok. Hatta bugün kendisi gelip benimle konuşmak istedi ben görüşmeyi bile kabul etmedim. Seferihisar’da yaptığı inşaatlarla ilgili birtakım istekleri var. Onlarla ilgili o yüzden artık görüşmüyorum da zaten kendisiyle de hukuki yoldan mahkememiz var. Hukuki bir süreç işliyor. Kendisiyle de herhangi bir bağım yok” ifadelerini kullandı.

TARIM ARAZİLERİNİN İMARA AÇILMASINA KARŞIYIZ

Çeşme ve Urla’da Bakanlık tarafından imara açılan tarım arazileri kent gündeminde tartışmalara neden olmuştu. Seferihisar’da tarım arazilerinin imara açılmaması noktasında kararlı olduklarını vurgulayan Yetişkin, “Biz tarım alanlarının imara açılmasına karşıyız. Kesinlikle açmıyoruz. Bakanlıkta böyle bir çalışma var, onlar planlarla karşımıza çıkabiliyor ama biz mahkeme kararlarıyla durdurmaya çalışıyoruz. Hukuki yollardan hakkımızı arıyoruz. Biz tarım arazilerini imara açmıyoruz, şu an Seferihisar için böyle bir tehlike de yok” açıklamasında bulundu.

KAPIMIZDA HACİZ MEMURUMUZ YOK

Belediyenin mali durumuna ilişkin bilgi veren Başkan Yetişkin, “Borçsuz belediye yok, tabi ki borcumuz var ama şu anda kendi kendimizi idare ediyoruz. İşçiye borcumuz yok, ne mesai ne maaş ne yan hak hiçbir borcumuz yok. Maaşları işçimizin de memurumuzun da gününde yatıyor. Kapımızda bekleyen haciz memurumuz yok. Ödemelerimizde aksama yok, kendi kendimizi geçindiriyoruz. Biz sıkı para politikası uyguladık, yük getirmeyecek plan ve projeler yapıyoruz. Mali disiplini sağladık, gereksiz harcamaları kaldırdık. Kiralık araçların hepsini gönderdim, bir tane kiralık araç yok. İlk göreve başladığımda bu hamleyi yaptım. Yüksek kiralamaları kaldırdım, kendi gücümüzle kendimize yetiyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: Ege'de Sonsöz-Berivan Kaya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri