MEDYA EGE - Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki pazar yerlerinde tüketicilerin güvenli alışveriş yapabilmesi ve satın aldıkları ürünlerin ağırlığını kontrol edebilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Pazar girişlerinde oluşturulan “Tartı Kontrol Noktaları” sayesinde vatandaşlar, alışverişlerinin ardından aldıkları ürünleri yeniden tartarak kendilerine verilen miktarın doğruluğunu kontrol edebiliyor.
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşların alışveriş sırasında mağduriyet yaşamaması için denetimlere devam edildiğini belirtti.
Önal, paylaşımında, “Her noktada komşularımızın yanındayız. Pazarda aldığınız her gramın, ödediğiniz her kuruşun hakkı bizim için önemli. Pazar girişlerindeki Tartı Kontrol Noktalarımızla içiniz rahat, alışverişiniz güvenli olsun diye denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Belediyenin uygulamayla pazarlarda ölçü ve tartı konusunda tüketici haklarının korunmasına katkı sağlamayı amaçladığı belirtildi.