Bayram Akbaş'ın adalet ve demokrasi yolculuğu başlıyor

Menemen Belediyesi'nde çalışan Bayram Akbaş, haksız yere işten çıkarıldı.

Medya Ege- İddiaya göre 49 yaşındaki ve 4 çocuk babası Bayram Akbaş, 5 senedir görev yaptığı Menemen Belediyesi'nden 28 Haziran 2019'da sebepsiz yere, hiç bir kusuru olmadan işten çıkarıldı.  

İşten çıkarılan Akbaş'a izin ve ihbar tazminatının verilmeyeceği, kıdem tazminatının ise verileceği bildirilmiş. Ama işten çıkarmadan yaklaşık olarak 2 ay geçmesine ragmen Bayram Akbaş'ın kıdem tazminatı verilmedi. Yaşanan adaletsizliği protesto etmek ve sesini duyurmak için Bayram Akbaş İzmir'den Ankara'ya bisikleti ile gidecek hakkını arayacak.

İşe iade için başvuruları yapan Bayram Akbaş olumsuz yanıt alınca sesini duyurabilmek için  İzmir'den Ankara'ya CHP Genel Merkezi'ne gidip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye çalışacak. 

1 hafta  yada 10 gün sürecek olan adalet ve demokrasi yolculuğu 20 Ağustos Salı günü sabah 05.00'de eylemine başlayacak.  Bayram Akbaş sosyal meydan yaptığı açıklamada, "Menemen-Ankara arası adalet ve demokrasi yolculuğu bugün Menemen Belediyesi önünde basın açıklaması yapılacak. İşçinin, emekçinin yanında olan tüm halkımızın desteğini bekleriz. Bu yolculuk hepimizin ortak sesi..." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri