"Bilinçli Anne Mutlu Çocuk Okulu" Karşıyakalı Annelere Umut veriyor

“İletişim Sadece Konuşmak Değildir”

 

Moms of Turkey, Türkiye Anneler Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen kadın ve annelere yönelik eğitimlerin İzmir ayağı, Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile Çarşı Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Karşıyakalı Anneler, “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” ile hem öğreniyor, hem kazanıyor.  

Annelerin daha mutlu ve sağlıklı anneler yetiştirmesi için Türkiye genelinde gönüllü bir eğitim seferberliği başlatan Türkiye Anneler Platformu, İstanbul, Bandırma’dan sonra İzmir Karşıyaka’da da eğitimlerini sürdürüyor.  Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile 21 Mart’ta Çarşı Kültür Merkezi’nde başlayan eğitimlerin ikinci oturumu gerçekleştirildi. “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” ikinci oturumuna, Trt Kent Radyo İzmir ‘Sen Büyürken’ programı yapımcısı ve sunucusu İletişim Uzmanı Reyhan Şenay, Çocuk Gelişimi Uzmanı “Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir” kitabı yazarı Canan Çam, Psikolog Gül Çelik ve Bonibonlar olarak sosyal medyada tanınan blogger İpek Alper Karabıyık katıldı.

“İletişim Sadece Konuşmak Değildir”

İletişimin sadece sözel olarak ifade edilemeyeceğini anlatan Reyhan Şenay, iletişimde mesajın karşı taraftan nasıl anlaşıldığının önemine dikkat çekti. Araştırmalara göre iletişimin mesajı alan tarafından nasıl algılandığını anlatan Şenay, “Sözel mesajların sadece yüzde 7’si etkili. O mesajı söyleme tarzınız, ses tonunuzun payı yüzde 38 iken, beden dilinin yüzde 55 gibi inanılmaz bir etkisi var” dedi. Çocukla iletişimin artık geleneksel yöntemlerle gerçekleşemeyeceğini söyleyen Şenay, annelerin çocuklarını “Sen Dili” ile sürekli suçlamak, yargılamak, tehdit etmek yerine öncelikle etkin olarak dinlemelerini tavsiye etti. İletişim Uzmanı Şenay, çocukla iletişim krizleri gerçekleşmeden ailelerin olumlu davranış, tutumlarıyla önlem alabileceklerini belirterek,  annelerin çocuklarıyla oyun oynamasının, sınırlar ve kurallar belirleyerek, tutarlı davranmasının önemine değindi. Çocuklarla göz temasının ve empatinin sözcüklerden değerli olduğunu anlatan Şenay, “Çocuklarınız size bir şey söylerken lütfen işi gücü bırakıp, önünde diz çökün ya da eğilin. Dinlendiğini hisseden çocuklar, özgüveni yüksek, kendini doğru ifade edebilen geleceğin sağlıklı yetişkinleri olacaktır” diye konuştu.  

“Çocuklara bağırma diye bağırmayın!”

Bir Çocuk Gelişir Dünya Değişir kitabı yazarı Canan Çam ise, çocuk gelişimi uzmanı ve aile danışmanı olarak sürekli ebebevynlerle birlikte olduğunu belirterek, aileleri tarafından “paşam, müdür, prensesim” gibi lakaplarla sürekli övülen çocukların, okul hayatında ve sosyal yaşamda daha çok sıkıntı çektiğini vurguladı. Çocuklarına bağırarak, “Bağırma” diyen anne ve babaların olduğunu anlatan Çam, bu tür davranışlarla çocukların sağlıklı gelişiminin mümkün olmadığını anlattı.

“Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu’nun ikinci yarısında söz alan Hayat Psikolojik Danışmanlık Merkezi Psikolog ve Oyun Terapisti Gül Çelik ise,  çocukların zihinsel gelişim açısından yaşıtlarından 1 buçuk yıl ileride olduğunu belirterek, fiziksel gelişim açısından ise yaşlarının gerisinde kalabildiklerini söyledi. Gül Çiçek, annelerin korumacı yaklaşımları nedeniyle çocukların fiziksel aktivitelerini kısıtladıklarını söyleyerek, annelerin çocukların yaşına göre fiziksel gelişiminin nasıl olması gerektiğini takip ederek, desteklemelerini anlattı.

Sosyal medyada Bonibonlar olarak tanınan ikiz çocuk annesi İpek Alper Karabıyık ise, ikiz çocuklarla sosyal yaşam üzerine anneler ile sohbet etti. Son derece keyifli geçen Türkiye Anneler Platformu Moms of  Turkey “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” eğitiminin sonunda annelere çekilişle ücretsiz hediyeler verildi. 3. Oturumu 5 Nisan’da saat 14.00-17.00 arası  Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde yapılacak eğitim programında ise, “Çocuğun dünyasında oyunun yeri”  Psikolog Selin Mert, “Çocuk Mahremiyeti” Psikolojik Danışman Ferhat Yılmaz, “Ailedeki Direnç Noktalarını Keşfetmek” Yaşam Koçu Şebnem Arslankeçecioğlu ve “Doğumun Kadın Psikolojisindeki Yeri” Hypnobirthing Eğitmeni Ebe Pınar Mallı yer alacak.    

Kutu Kutu

Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi Eğitim Programı

5 NİSAN 2017 

Psikolog Selin MERT: Güvenli Bağlanmanın dayanılmaz keyfi – Anne Çocuk bağının önemi

Psikolojik danışman Ferhat Yılmaz :”Bedenim Bana Ait!” Çocuk Mahremiyeti

Yaşam Koçu Şebnem Arslankeçecioğlu: Ailedeki direnç noktalarını keşfetmek

Hipnobirthing Eğitmeni Ebe Pınar Mallı: Doğumun Kadın Psikolojisindeki Yeri

27 NİSAN 2017

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay: Çocuklarda Sağlıklı Beslenme

Eğitmen ve Yaşam koçu Yasemin Talaz Bayraktaroğlu: Pozitif  Ebevyn Olmak

Eğitmen Zeliş Kurt: Çocuklar ve Doğa

Psikolojik Danışman Dr. Ayşe Devrim Burçak: Güvenli Bağlanmanın Dayanılmaz Keyfi

28 MAYIS 2017

Pedagog Pınar Kaya Döşlü: Çocuk ve Ergenlerde Öğrenme Güçlüğü

Selen Baranoğlu : Basit ve Sade Yaşamda Sağlıklı Bireyler Yetiştirme.

Hem fit hem anne Gözde Biber: Sağlıklı Yaşam, Zinde Annelik

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Ali Bacanlı: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Saygılarımızla



 

Söylediğiniz şeyin –sözel mesajınızın-inandıracak payı yalnızca %7 dir.

2. Onu söyleme tarzınızın-ses tonunuzun-payı %38dir.

3. Konuşurken hareket etme tarzınızın-gönderdiğiniz sözsüz mesajların- dinleyicinizin inanacağı şeydeki payı %55 gibi inanılmaz bir orandır.

 

Türkiye Anneler Platformu Direktörü Sevim, annelerin saat 14.00-17.00 arası Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere çocuklarıyla gelebileceğini, eğitim süresince çocuklara özel bir oyun alanı da kurduklarını belirtti. Sürpriz çekilişlerle çocuklara özel eğitim ve hediye ürünlerin de bulunduğuna dikkat çeken Sevim, tüm Karşıyakalı annelerle değerli uzmanları bir araya getirmek için hazır olduklarını söyledi.  

KARŞIYAKA BELEDİYESİ EĞİTİM TAKVİMİ

21 MART 2017

Psikolog Sinem Demirel Balcı: Bilinçli Anneler ile Sağlıklı Çocuk Yetiştirme

Psikolojik Danışman Tolga Nasuh Aran: Dijital Bağımlılığı Yenmenin Yolları

Psikolojik Danışman Ferhat Yılmaz: Çocuklarda Zeka Gelişimi

Okul Öncesi Çağı Eğitim Koçu Pınar Yeşiltay Sevim: Çözüm Odaklı Anne Baba Olabilmek

28 MART 2017

İletişim Uzmanı Reyhan Şenay: Çocukla İletişim ve Çocuğa “hayır” diyebilme

Psikolog Gül ÇELİK: Çocuğun Gelişim Alanlarını desteklemek

Çocuk Gelişim Uzmanı Canan Çam: Aile Tutumları ve Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Blogger İpek Alper Karabıyık: Çocuklarda Sosyal Yaşam

5 NİSAN 2017 

Psikolog Selin MERT: Güvenli Bağlanmanın dayanılmaz keyfi – Anne Çocuk bağının önemi

Psikolojik danışman Ferhat Yılmaz :”Bedenim Bana Ait!” Çocuk Mahremiyeti

Yaşam Koçu Şebnem Arslankeçecioğlu: Ailedeki direnç noktalarını keşfetmek

Hipnobirthing Eğitmeni Ebe Pınar Mallı: Doğumun Kadın Psikolojisindeki Yeri

27 NİSAN 2017

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay: Çocuklarda Sağlıklı Beslenme

Eğitmen ve Yaşam koçu Yasemin Talaz Bayraktaoğlu: Pozitif  Ebevyn Olmak

Eğitmen Zeliş Kurt: Çocuklar ve Doğa

Psikolojik Danışman Dr. Ayşe Devrim Burçak: Güvenli Bağlanmanın Dayanılmaz Keyfi

 

28 MAYIS 2017

Pedagog Pınar Kaya Döşlü: Çocuk ve Ergenlerde Öğrenme Güçlüğü

Selen Baranoğlu : Basit ve Sade Yaşamda Sağlıklı Bireyler Yetiştirme.

Hem fit hem anne Gözde Biber: Sağlıklı Yaşam, Zinde Annelik

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Ali Bacanlı: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri