Bizi mutsuz ediyor ve şişmanlatıyor da…

Esra Aran

 

Sonbahar gün ışığından daha az faydalanmamızı sağlar. Havaların erken kararması duygusal ve fizyolojik bazı değişimlerin yaşanmasına, psikolojimizin olumsuz yönde etkilenmesine neden olur. Sonbaharda ortaya çıkan hormonal değişimlere yönelik mutfağınızda yapacağınız pratik değişimlerle önüne geçebilirsiniz.

Bu süreci hastalanmadan, kilo almadan ve huzurlu geçirmek için 3 yol…

  1. Kış mevsimi depresyon demek. Yani canımız bir şey yapmak istemez, sürekli uyumak istersiniz. Bunun sebebi beyindeki serotonin hormonun seviyesindeki azlıktır. Bazen serotoninin azlığı iştah da açar. Kış aylarında serotonin seviyesini arttırmak için yer elması, peynir, ceviz, yumurta , badem, bitter çikolata tüketebilirsiniz.

  2. Kış mevsimi aynı zamanda turuncu ve koyu yeşil sebzeler demek. Yani  yüksek seviye de A ve C vitaminleri tüketimidir. Vücudunuzu taze sebzeler ile toksinlerden uzaklaştırın.

    1. Soğuk havalarda yağlı, şekerli, tuzlu besinler yerine içimi kolay vücudunuzu ısıtan sıcak çorba ve size tokluk hissi veren besinlere tüketiniz. Mesela her sabah güne yumurta ile başlayıp, yoğurtla bitirip uykuya gidiniz.

       ‘VÜCUDUNUZA İYİ BAKIN! YAŞAMAK ZORUNDA OLDUĞUNUZ TEK YER’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.