Bornova’da kurtuluş coşkusu

Bornova Marşı’nın “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dizelerini binlerce kişi hep birlikte seslendirdi

İzmir’in kurtuluşunun 96’inci yılı Bornova’da coşkulu törenlerle kutlandı. Bornova Belediyesi’nce düzenlenen meşaleli kortej yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı. Bornova Meydan’dan başlayan yürüyüş Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda son buldu. Kutlamalar önce Bornova Belediyesi TSM Korosu ve ardındandan ünlü sanatçı Ege Konseri ile devam etti. Ege’nin Ata Anı Evi’ni gezdikten sonra yazdığı Bornova Marşı’nın “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dizelerini Anfi Tiyatro’yu dolduran binlerce kişi hep birlikte söyledi.

Türk süvarilerinin 9 Eylül 1922 günü İzmir’e ilk olarak girdiği yer olan Bornova’da  kurtuluş Bornova Belediyesi’nin özel etkinlikleri kutlandı. Cuma günü Çamdibi bölgesinde yapılan kortej yürüyüşü ve Havva Karakaş Konserinin ardından kutlamaların ikinci günü Bornova Merkez’de devam etti. Bornova Meydan’dan başlayan meşaleli yürüyüş Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda son buldu. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Mustafa Kemal Caddesi’ni adeta kırmızıya boyadı. Bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte marşlar hep birlikte söylendi.

Yürüyüşün ardından Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Amfi tiyatroda düzenlenen Şef Sami Büyüköztekir yönetimindeki Bornova Belediyesi TSM Korosu ve Ege konseri ile kurtuluş çokusu zirveye çıktı. Birbirinden güzel şarkılarını Bornovalılar için seslendiren sanatçı Ege özellikle Bornova için yazdığı marş ile büyük alkış aldı. Marşın “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dizelerini Anfi Tiyatro’yu dolduran binlerce kişi hep birliktesöyledi.

9 Eylül Atatürk, Cumhuriyet ve özgürlük demektir

Kortej ve konsere ailesi ile birlikte katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila sanatçı Ege’ye Bornovaya yazdığı şarkı için plaket vererek teşekkür etti. 

9 Eylül’ün Bornova’nın, İzmir’in ve Türkiye’nin kurtuluşu olduğunu hatırlatan Başkan Olgun Atila şöyle konuştu:  “9 Eylül demek, özgürlük, bağımzılık demek. Bornova,  İzmir demek. Aynı zamanda Türkiye demek, Cumhuriyet demek ve Atatürk demektir. Kutsal topraklarımızdan aldığımız güç ile hep birlikte aydınlığa gitmeliyiz. Burası çok önemli ve değerli topraklar. 9 Eylülümüz ve doğum günümüz kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri