Buca Belediyesi kursiyerlerinden iyilik hareketi!

Buca Belediyesi'nin el sanatları kursiyerleri, lösemi tedavisi gören çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için birbirinden sevimli bebekler ördü.

Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi El Sanatları Kursu’nda eğitim alan kadınlar, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören lösemili çocuklar için haftalarca emek vererek rengârenk bebekler hazırladı. Sevgiyle örülen amigurumi oyuncaklar, önümüzdeki günlerde küçük sahiplerine ulaştırılacak.

“DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ GÜÇLENİYOR”

Çocukların yüzlerinde küçük bir gülümseme görmenin kendileri için en büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, “Kursiyerlerimizin bu anlamlı çalışması, dayanışmanın ve iyiliğin toplumda nasıl büyüyebileceğinin en güzel örneklerinden biri… Küçük bir dokunuş bile bir çocuğun kalbinde büyük bir umut yaratabilir. Bu duyarlı katkılar, kentimizin ortak vicdanını ve dayanışma kültürünü güçlendiriyor” diye konuştu.

“HER İLMEKTE SEVGİ VE UMUT VAR”

Çalışmaya katılan kursiyerler ise şunları söyledi: “Çocuklarımız, bu zorlu hastalıkla mücadele ederken yanlarında olmak, yüzlerinde bir tebessüm bırakmak bizleri çok mutlu edecek. Her bir ilmeğe şifa dileklerimizi ve sevgimizi işledik. Diliyoruz ki hepsi en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri