Büyükşehir’den Dikili’ye 2 bin 500 köpek kapasiteli bakımevi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili’de sahipsiz hayvanlar için 2 bin 500 köpek kapasiteli Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı kuruyor. Başkan Dr. Cemil Tugay, Uzunburun Mahallesi’nde yapımı süren tesiste incelemelerde bulundu.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanların güvenli koşullarda yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla Dikili’de yeni bir yaşam alanı oluşturuyor. Uzunburun Mahallesi’nde yapımına başlanan 2 bin 500 köpek kapasiteli Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı’nın kısa süre içinde hizmete açılması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yapımı devam eden tesisi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte sahipsiz hayvanların tedavi, rehabilitasyon, bakım ve sahiplendirme süreçlerinin tek merkezden yürütülmesi hedefleniyor.

Tesiste ameliyathane, müdahale odaları, klinikler ve bakım alanlarının yanı sıra hayvanların doğal ortamda yaşayabileceği geniş alanlar da yer alacak. Bakımevi ve doğal yaşam alanının yalnızca Dikili’nin değil, çevre ilçelerin de önemli bir ihtiyacına yanıt vermesi bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeyle kent genelinde hayvan dostu hizmet ağını güçlendirmeyi ve sahipsiz hayvanlara daha sağlıklı, güvenli ve kontrollü yaşam koşulları sunmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri