Can Radyo'da Türkiye ve İzmir Gündeminin Z Raporu Çıkarıldı

Can Radyo'da Gazeteci / Yazar Halit Tunç ve Gökhan Kafalı sunumu ile Z Raporu'nun Konuğu Tarihçi/Yazar Hasan Tahsin Kocabaş oldu. 

Programda Türkiye'nin ulaşım, eğitim gibi konularının yanı sıra İzmir'in siyasi geçmişi, Kültürpark'ın dönüşümü ve Alevi vatandaşların problemleri de değerlendirildi.

Programdan satır başları şöyle..

Her türlü siyasi önyargıları bırakırsak da belediye seçimlerinde, AKP İzmir'de kazanamadığı her dönemde İzmir'i cezalandırdığını söyleyen Hasan Tahsin Kocabaş." Çalışmayan kamu kuruluşları var oluyor.  Gündemde Kültürpark Fuar alanında yapılan değişiklikler var. Fuar İzmir'in kalbi. Ancak ne yazık ki hepimizde unutkanlık hastalığı var. Şu anda yayınlanan hiç bir habere değil geçmişe dönüp bakılması gerekiyor. Fuarın orijinalliğinden bahsediyoruz ama 1930'da kurulduktan sonra  1950'lerdeki hali, 80'lerdeki ve 2000'lerdeki hali bambaşka. Zaten sürekli yeniden yapılandırılıyor. Fuarın bir dönüşüm yapması gerekiyor.Bunun yerine  İzmir'de iktisat kongresinin yapıldığı yer yıkıldı. Kimsede bir şey demedi . Ak Partililer bu kenti dolaşmıyor. Tarihi güzelliklerinin nasıl yok olduğundan haberleri yok" şeklinde konuştu. 
 
CHP'nin  henüz iktidarda olmadığı için icraatlarını yerel yönetimler üzerinden değerlendirileceğini ifade eden Halit Tunç: " Bu kentin  yapısından sorumlu bir yerel bir yönetimi var. Belediyelerin yeteri kadar kentin geleceği ile ilgili çalışma yapmadığını düşünüyorum. Yerel yönetim, ortak yöneteceğiz  birlikte karar alacağız diyor, STK'lara akademik kurumlara danışmasını istiyorum. Gazeteci arkadaşımız Sancar Maruflu  fuar alanını neden yıktınız diye ağlıyor.Kentin kültürünü yok etmeniz doğru  değil onun yerine ne yapılacağının paylaşılması gerekiyor. İzmir'in başka kentlerden farkı var. Belki başka bir kentte olsaydı bu kadar duyarlılık gösterilmezdi.

Çöp sorununa gelince artık küçük kasabaların halledebildiği bir sorunu İzmir'in de halletmesi gerekiyor. Bugün Şanlıurfa'ya Mardin'e 3 milyon turist gelmiş. Ancak İzmir'e bir milyon bile gelmedi. Biz İzmir'i iyi pazarlayamıyoruz. " dedi.

"Şehit cenazelerinde bile ayrımcılık yapılıyor"

Cemevlerinin ibaadethane olarak kabul edilmemesini eleştiren Gökhan Kafalı: "Ülkemizde her geçen gün şehit veriliyor. Ancak Cemevi'nde düzenlenen şehit cenazelerinin hiçbirinde ne cumhurbaşkanı ne de bir bakan geliyor. Şehit cenazelerinde bile ayrımcılık yapılıyor. Eskiden camilerin altında aşevleri olurdu şimdi bakkallar var. Cemevleri'nde yemekler veriliyor ama ibadethane sayılmıyor " diye konuştu.
Tunç: "Ak Parti hükümetinde inanç özgürlüğü konusunda kısıtlama olduğunu düşünmüyorum. Bir Sünni  vatandaşın kendini ifade etme konusunda nasılsa Alevilerin de öyle olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri