CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga, açıklamalarda bulundu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga, Can Radyo'da Semra İğtaç'ın Sunduğu Mücadelenin Ruhu Programına konuk oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir adaya işaret etmediğini ve  uzlaşı adayının çıkması konusuna değindiğini söyleyen Urunga:''Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday istediğini kendi ağzından duymadım. Çeşitli aracılarla bunu duyduk. Kılıçdaroğlu birini işaret etmedi. Uzlaşı adayı olsun dedi. Aynı zamanda Genel Başkanımızın il başkanı değişmesin dediğini kendi ağzından duymadım.''ifadelerini kullandı.

 Tartışmasız çarşaf liste olmalı diyen Urunga:''Biz kavga etmiyoruz. Sadece kim daha iyi hizmet eder diye yarışıyoruz. Ortak hedefler söz konusu olduğunda sokakta kol kola oluruz. Tartışmasız çarşaf liste olmalı. Örgütü temsil noktasına taşırsak başarılı oluruz. Bu yüzden çarşaf olmalı. Belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının kurultay delege olmasını etik bulmuyorum. Sokakta çalışan delegelerimiz neden kendisini kurultay delegesi olarak görmesin.''dedi.

İlçe kongrelerinde kadınların gösterdiği başarıyı il kongresinde de göstermek istediklerini söyleyen Urunga:''Gençlerin ve kadınların yanında olduğumuzu hissettireceğiz ki onları içimizi dahil edebilelim. İlçe kongrelerinde bir çok kadın adaylar kazandı.Ayrıca gençler olmasa bayrağı kime devreceğiz.  Bu partide gençler ve kadınlar haksızlıklarla uğraşıyor ama karar verme yetkileri yok. Örgüt içinde kadınların ve gençlerin ön planda olması gerekiyor. Bunu cumartesi günü yapmazsak yol almamızda sıkıntı yaşarız. Eğer bu şekilde olmazsa gençleri CHP için bir cazibe merkezi haline getiremeyiz. Ben insanların içinde olmayı seviyorum. Hal hatır sormayı seviyorum. dolayısı ile bunları yapacağım. Anahtar kelime sokakta olmak. Halkın içinde olacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Ben sokakta olan bir il başkanı olacağım. Sokakta olmayı seviyorum. Ben insanları dinlemeye, onların sorunlarını çözmeye adayım''dedi.
 
"Buraya basamak basamak çıktım. Asansörle gelmedim"

İl seçimlerinde çok umutlu olduğunu belirten Urunga: Örgütün bir tepki vereceğini düşünüyorum. Bunun iki anlamda da olacağını düşünüyorum.Hem kadın bir adayın çıkması konusunda hem de tek aday algısının yaratılması konusunda. İl delegesi arkadaşlarımı salona davet ediyorum. Tarihi bir sorumluluğumuz var. Ben çok umutluyum. Tek aday baskısı ve kadınların örgüt içinde baskıdan kurtulacağı konusunda umut içerisindeyim. Siyaset cesaret işidir.Cesaret yürek ister. Bunun da kadını erkeği olmaz merti ya da namerti olur. Bu topraklar nice kadınlar çıkarmış, kadınsız devrim olmaz kadın ilçe başkanlarımız o başarıyı sağlamasaydı bu hikaye böyle olmazdı. Belki il kongresi sonrasında bambaşka olacak. Ben mücadeleye mahallede başladım İlçede devam ettim. Şimdi ise il başkanlığına adayım. Buraya basamak basamak çıktım. Asansörle gelmedim buraya.''diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri