Dental Tomografi ile diş sağlığınızı güvenceye alın

Panaromik Rontgen cihazının yerine,  günümüz teknoloji ürünü Dental Volümetrik Tomografi Cihazı; Marmaris’te de diş hastalarının tedavisinde kullanılıyor.

Marmaris’te kendi kliniğinde hizmet veren Diş Hekimi Kemal Baycan, Diş Tomografi Cihazı da diyebileceğimiz 3 Boyutlu görüntüleme yapan Dental Volümetrik Tomografi ile ilgili verdiği bilgide tedavi öncesi teşhis için yapılan görüntülemenin yalnızca 1 dakika sürdüğüne dikkat çekerek; “Şikayeti olan hastanın Dental Volümetrik Tomografisi görüntülendikten sonra; ağız ve çene yapısında 3 boyutlu similasyon oluşturarak yatay, dikey kesitlerle  hastanın ağız ve çene yapısında o ana kadar konulan teşhisler, yapılan tedavilerin son halini görebiliyoruz. Tüm bu tespitler sonrasında da yapılacak tedaviyi belirliyoruz. Örneğin ağrı şikayetiyle gelen bir hastanın dışarıdan belli olmayan olası diş çürüğü,  varsa çene içerisindeki kist, tümör, geçmişten kalmış olası kök parçaları Dental Tomografi ile tespit edilebiliyor,  dişe ve ağız içine en az hasarla hastanın tedavisi sağlanıyor. Kanal tedavisinde diş kökü sayısı, uzunluğu, eğimi ve kıvrımı, kök ucundaki enfeksiyonlar yine Dental Tomografi ile tespit edilerek, uygun tedavisi yapılıyor. Diş çekimi gerekiyorsa diş kökü sayısı, eğimi, riskli anatomik dokulara yakınlığı ölçülerek daha rahat bir diş çekimi yapılıyor.

DENTAL TOMOGRAFİNİN İMPLANT ÖNCESİ ÖNEMİ

Hastanın implant planlaması için Dental tomografiyle; implant yapılacak kemiğin genişliği, yüksekliği, derinliği 3 boyutlu ölçülür ve implant uygulama öncesinde  sanal olarak yerleştirilir. Kemik yapısına en uygun implant, tespit edilerek hastaya uygulanır.” dedi. AjansCANKA

Diş Hekimi (Dentist) Kemal Baycan Kimdir?

1970 İstanbul doğumlu olan Diş Hekimi Kemal Baycan; ağabeyinin de diş hekimi olmasından etkilenerek, lise yıllarında üniversitede diş hekimliği okumaya karar verdi ve 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu.Tabip Asteğmen olarak yaptığı askerlik hizmeti sonrası 1995 yılında İstanbul’da açtığı ilk muayenehanesinde 2014 yılına kadar hizmet verdi.  2014 yılından itibaren  4 yıl boyunca Çapa Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde çalıştı.  2018 yılında aile tercihiyle Marmaris’e yerleşen Diş Hekimi Kemal Baycan, son 2 yıldır kendi kliniğinde hizmet vermeye devam ediyor.  Bugüne kadar Çene, Çene Cerrahisi ve Estetik Diş Hekimliği konularında 100’e yakın  kongre eğitim ve kurslara katılan Diş Hekimi Baycan, evli ve iki çocuk babasıdır.” 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri