DEÜ Tıp Fakültesi'nden 1. Topluma Açık Sağlık Kongresi

3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde

İyi eğitim, iyi hizmet, iyi araştırma anlayışıyla çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Balçova, Karabağlar, Urla, Güzelbahçe, Konak belediyeleriyle işbirliği içinde 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde 1.Topluma Açık Sağlık Kongresi düzenleyecek.

DEÜ Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ve halka açık olacak kongrede, tümü toplumu yakından ilgilendiren konular, uzmanları tarafından en güncel yönleriyle ele alınacak. Kongre öncesi bir basın toplantısı düzenleyen DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle,  halkın doğrudan katılımıyla gerçekleşen bu kongrenin kendileri için bir ilk olduğunu belirterek,  uzun bir hazırlık sonrası gerçekleşecek kongrede güncel sağlık sorunlarının panel ve sunumlarda ele alınacağını söyledi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Güven ve üye Doç. Dr. Hatice Şimşek Keskin’in de katıldığı toplantıda sağlıklı kalabilmenin onu korumakla mümkün olduğu, bu nedenle seçilen konuların tümünün bu amacı taşıdığı vurgulandı.

Kongrede yapılacak bazı sunumların başlıkları şöyle:  “Ergenlik ve teknoloji bağımlılığı, “Sağlıklı yaşam için ipuçları”, “Düşünceden duyguya ”, “Soluduğumuz hava temiz mi?” panelleri ile, Uzmanına Soralım oturumlarında “Doğumdan yaşlanmaya derimizi güneşten nasıl korumalıyız?”,”Aşı Karşıtlığı” ve “Sağlığımızla ilgili doğru bilinen yanlışlar: Bitki/bitkisel ürünler yararlı mı?”

Kongrede çocuklar için de “Çocuklarımız Eğlenerek Öğrenecekler” başlığı altında bir etkinlik de gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte Tıp Fakültesi öğrenci toplulukları EMSA, TÜRKMSIC, DEÇET ve DEÜ Tıp Fakültesi Müzik Topluluğu üyesi öğrencileri, “Oyuncak Ayı Hastanesi, el ve yüz boyama, resim, origami (kağıt katlama), mini konser gibi etkinlikler düzenlerken, DEÜ Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı Sosyal Hizmetler Birimi etkinliğe Mutlu Yüzler Projesi adındaki masal anlatımıyla katılacak, sürpriz hediyeler dağıtacak.

Sağlıklı yoğurt ve sirke yapımı, meme muayenesi, diyabetik ayak bakımı, zehirlenmelerde acil yardım, bitkisel ürünler hakkında bilgilendirmeler yapılacak kongrede Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfının standı da ziyaret edilebilecek.

Tüm yöre halkına açık olan etkinlik ve sunumlara katılım ücretsiz olacak.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri