Diyarbakır Karpuzu Görücüye Çıktı!

Diyarbakır’da, kentin ismi ile özdeşleşen ve kentin simgelerinden olan yerli karpuzlar sergilerde yerini almaya başladı.

Eylül ayı ortası itibari ile hasadına başlanan ve bu yıl en büyük karpuz 52 kilo 300 gramı bulurken, Diyarbakır’daki bir çok manavın tezgahını her biri en az 40 kilo olan karpuzlar, süslemeye başladı.


Diyarbakır’ın sembolü haline gelen ve geçtiğimiz mart ayında Dicle Nehri kenarındaki arazilerde ekilen karpuz fidelerinin hasadı başladı.  Yıl boyu yöreye özgü yöntemlerle yetiştirilen ve Boranhane’lerde toplanan güvercin gübresi ile yetiştirilen karpuzlar bu senede rekor ağırlıklara ulaştı. Bu yıl en büyük karpuzun ağırlığı 52 kilo 300 gramı buldu. Her biri en az 40 kiloyu geçen ve iki kişi tarafından zor taşınan karpuzların hasadı da titizlikle yapıldı. Tarladan titizlikle toplanarak ve çoğu sergilenmek üzere kurumlara verilecek olan karpuzlar, araçlara taşındıktan sonra kent merkezine getirildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri