Dünya Kitap Ödülleri’nde “Yılın En İyileri” belirlendi.

Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi 3 “Yılın Gastronomi Kitabı”  ödülüne, Ömür Akkor ise Komili Lezzet Seyahatnamesi serisi ile Türk gastronomisinin gelişmesine yaptığı katkılarla “Gastronomi Emek Ödülü”ne layık görüldü.

Bu ödülün kazanılmasında Komili’ nin gastronomi’ye verdiği değer, destek ve kitabın herkesin erişimine açık olmasının önemi vurgulandı. Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi 3, Anadolu’nun bin yıllık yemek geleneğine ışık tutuyor. Komili Lezzet Seyahatnamesi 3, başarılı şef Ömür Akkor’ un Doğu seyahatinin izlerini taşıyor. Bir yemek kitabından çok daha fazlası olan bu kitap, gerçek bir yol haritası sunuyor. Hem Komili hem de Türk gastronomisi için önemli bir eser konumunda olan Komili Lezzet Seyahatnamesi, ülkemizin zengin mutfak kültürünü gözler önüne seriyor, unutulmaya yüz tutan lezzetleri hatırlatırken hiç bilinmeyenleri de ortaya çıkarıyor. 

Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi 3 Künye:

Yazan: M. Ömür Akkor
Kitabı destekleyen: Komili - BUNGE
Baskı: Oluşur Basım Hizmetleri
Metin redaksiyon: Zeynep Deniz Metin
Fotoğraflar: Hasan Uçar / Mahir Baki/ Mehmet Can Alkaş/ Melek Kaya / M. Ömür Akkor / Mutat Bakmaz / Murat İbranoğlu / Ruken Sönmez / Semih Ural / Uğur Bulut / Veysel Erbin / Veysel Kaya / Yasin Çetin / Zihni Güler
Tasarım: Haluk Sönmezer
İletişim Ajansı: Senem Çapa Marketing Communications

M. Ömür Akkor Kimdir?

Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Halen ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümüne devam etmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Anadolu Mutfak Tarihi, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfak Tarihi dersleri vermektedir. Türk mutfağı üzerine seyahatler yapan Akkor’un 19 kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250’ye yakın makalesi bulunmaktadır. Türkiye’de antik kazılarda görevli ilk ve tek mutfak şefi olan Ömür Akkor, televizyon programlarının yanı sıra yemek kültürü ve seyahat üzerine yazdığı yazılarla lezzet tutkunlarıyla buluşmaktadır.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri