Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında çocuklar, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e sürpriz yaptı. Belediye hizmet binasının girişini Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla süsleyen çocuklar, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu belediyeye taşıdı.
Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü öncesinde gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, sabah belediye hizmet binasına geldiğinde çocukların hazırladığı sürprizle karşılandı. Kırmızı beyaz süslemeler, Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla donatılan girişte yaşanan sürpriz buluşma, Cumhuriyet coşkusunu ve çocukların heyecanını bir araya getirdi.
Çocukların hazırladığı kutlama programı kapsamında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterisi de büyük beğeni topladı. Gösteride çocuklar Cumhuriyet temalı şiirler okudu, şarkılar söyledi. Çocukların heyecanına ortak olan Başkan Sengel, Cumhuriyet’in değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekti.
“CUMHURİYET HER GÜN YENİDEN FİLİZLENİYOR”
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, etkinliğin ardından yaptığı paylaşımda çocukların hazırladığı sürprizin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Cumhuriyet her gün yeniden filizleniyor. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetişmeye devam ediyor. Onların gözlerindeki ışık, yarınlara dair umudumuzun en güzel hali. Cumhuriyetimizi çocuklarımızla birlikte yaşatmaya, geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Sürprizleriyle Cumhuriyet Bayramımızı anlamlandıran evlatlarımıza, öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimle…” dedi.