EMLAK PİYASASINDA AKBABALARA DİKKAT!

Rıdvan Akgün yazdı...

Eski daireyi 3 kuruşa al, 1 kuruş masraf yap, üzerine 10 kuruş daha ekle sonra serçeyi bülbül diye sat..

Sen kardeşim milletin aklıyla mı oynuyorsun? Yoksa hayatında ilk defa barınmak maksadıyla konut alacak insanlara kazık mı atıyorsun?

Konut faizleri %80 küsur oranları görünce birilerinin iştahı kabardı piyasadan hurda daireleri 150-200 Bin TL fiyatla alıp 20-40 Bin TL Alaşehir tımarı yapıyorlar ve üzerine 50-100 Bin TL arası fiyat yükleyip 300 Bin TL’ye satıyorlar…

Arsa fiyatları çok yükseldi. Buna orantılı “Kat Karşılığı Arsa” oranları da değişti. Cebinde 3-5 kuruşu olan kafadarlar sokak sokak gezip ve bazı emlakçıları yemleyerek ve imleyerek piyasa fiyatlarını bilmeyen ev sahiplerini tespit etmeye ve pazarlık masasına oturmalarını zorluyorlar. Alınan eski ve bakımsız daireler 20 ile 40 Bin TL arası bir masrafla pırıl pırıl tertemiz oluyor..  Daha sonra Bizim “Tadilatçı” diye tanımladığımız bazı kimseler 50 anahtar yaptırıp bunları çeşitli bölgelerdeki emlakçılara dağıtarak emlakçılar arası at yarışı düzenliyorlar.

20 yılın üzerinde olan bir binanın ekonomik ömrü 3-5 yıl kalmış, şayet eski bina alınacaksa vatandaş kendi konut  alması halinde piyasalarda tadilat yapılarak satılan daire fiyatlarının altında yani, neredeyse 80-100 Bin TL altında alma imkanına sahip. Kendi tarzına göre tadilat yaptırması en fazla 30 İş Günü sürer, bu sürede en az 30-50 Bin TL tadilat yapıp satanların cebine gidecek parayı kendi cebinde bırakabilir.

Daire satın alıp tadilat yapan ve satan vatandaşlara ben bir şey demiyorum. Bu serbest ticaret anlayışına uygun. Benim bunun dışında vurgu yapmak istediğim konu, faiz indirimini fırsat bilen gayrimenkul sahiplerinin talep patlaması olacak düşüncesiyle kendi mülklerine insafsızca zam yapmaya çalışması sanki ortada bir “leş” var Akbabalar hücuma geçmiş., böyle bir saçmalık ve fırsatçılık olamaz. Son 7 günde birçok mülk sahibi emlakçıları arayarak fiyat artışına gitti veya satılık gayrimenkullerini piyasadan çekti “bekle gör politikası” gündeme geldi.

Gayrimenkul alacak vatandaşlarımız iyi bir araştırma sonucunda hedeflerini belirlemeli ve Akbaba avına çıkmalıdır.

Bundan sonra Gazetelerde proje üretiyoruz diye arsa kat karşılığı anlaşan ve bir kuruş masraf yapmadan milletin parasını toplamaya çalışan insanlarda türeyecektir. Bilinmeyen konut projecilere “AMAN DİKKAT!!!”

İnşaat sektörü canlanıyor ve satışlar artıyor.. Konut alırken nelere dikkat etmeliyim diye google amcanıza sorarsanız size yol gösterecek. Emlakçıya veya Müteahhide sorarsanız size konut zaten satılmış olur ikna olmadan önce dikkat etmeniz gereken 10 altın kural var iyi okuyun.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri