MEDYA EGE - İzmir’in Buca ilçesi İnönü Mahallesi’nde yer alan ve 2020 yılında yenilenerek usta sanatçı Adile Naşit’in heykelinin yerleştirildiği Adile Naşit Parkı’nın son hali tepkilere yol açtı. Medya Ege Whatsapp İhbar Hattı'na iletilen şikayetler üzerine parkta çekilen görüntülerde; etrafa saçılmış çöpler, kırılmış ve yakılmış banklar, tahrip edilmiş çocuk oyun alanları, bakımsız yeşil alanlar, heykel üzerine ve duvarlara yazılan yazılar dikkat çekti.
Vatandaşlar, parkın uzun süredir kaderine terk edildiğini belirterek, kamusal alanların bu denli ihmal edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Çocukların güvenle vakit geçirebileceği bir alan olması gereken parkta, oyun gruplarının zemininin yer yer bozulduğu, oturma alanlarının kullanılamaz hale geldiği ve çevre temizliğinin yapılmadığı ifade edildi.
Mahalle sakinleri tepkilerini, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'a ve belediye yetkililerine yöneltti. Vatandaşlar, “Adile Naşit gibi halkın gönlünde yer etmiş bir sanatçının adını taşıyan parkın bu halde olması Bucalılara yakışmıyor. Kısa süre önce yenilenen park bugün adeta harabeye dönmüş durumda. Eski halinden eser yok” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.
Belediyeye çağrıda bulunan yurttaşlar, parkın bir an önce temizlenmesini, tahrip edilen bank ve oyun gruplarının yenilenmesini, güvenlik ve düzenli bakım çalışmalarının artırılmasını istedi. Vatandaşlar ayrıca, kamu kaynaklarıyla yenilenen alanların korunması ve düzenli denetlenmesi gerektiğini vurguladı.