Facebook Live Türkiye'de Aktif Hale Getirildi

Dünyanın en popüler sosyal medya mecrası olan Facebook Ağustos ayında uygulamaya koyduğu Facebook Mentions'un ardından bu sefer de haber kaynağında canlı yayın yapılmasını sağlayacak eklentisi Facebook Live'ı da aktif hale getirdi. Birçok ülkede aktif hale getirilen Live, bugün itibariyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 60 ülkenin vatandaşları tarafından kullanılabiliyor.

En popüler sosyal medya sitesinin kullanıcılar üzerinden elde ettiği verilere göre Live videolarına normal videolardan çok daha fazla yorum yapılıyor ve çok daha fazla insan tarafından izleniyor. Canlı video sayesinde insanların daha çok sosyalleştiğini belirten şirket Facebook Live ile zaten daha çok paylaşım yapılmasını ve daha çok etkileşim kurulmasını hedefliyordu.

Facebook, Live'ı daha da kişiye has hale getirmek için bir çok yeni özellik ekledi. Live Reactions, Replay Comments ve Live Filters gibi özelliklerle kullanıcılar canlı yayın yapan kişinin videosuna izlerken tepki verebiliyor. Facebook'a getirilen smileyli tepkiler artık Live üzerinden de verilebiliyor.

Video filtresini kendisinin beğenisi doğrultusunda ayarlamak isteyen kullanıcılar için de Live Filters getirildi. Live Filters'i kullanan kullanıcı o an canlı yapan kişiler arasında aradığı kriterlere göre yayın seçebilecek. Öte yandan getirilmesi planlanan bir başka özellik ise canlı yayının üzerine çizim yapılabilmesi.

Ortak bir platform oluşturulacak olan sosyal paylaşım sitesinde, Twitter'daki TT (tred topics) özelliği gibi bir özellik getirilerek, en çok hangi videoları hakkında konuşulduğu ve hangi videolara yorum yapıldığı görülebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri