FAKİRİZ! FAKİRSİN! FAKİRLER!

Ali Eyce yazdı...

Yaklaşık 2 yıldır süren salgınla tüm dünya da hem sağlık, sosyolojik, hem ticari, hem de ekonomik değerler alt üst oldu.

Aynı zamanda hem nakit para, hem de nakit olmayan malların değer kazandığı ender bir dönem yaşanırken, malı olan da zenginleşti, parası olanda.

Ancak bu zenginleşmenin içinde büyük bir de dar boğaz oldu.

Milyonların hayatını kaybettiği dünya ekonomisinde ister istemez, üretimden tutunda, pazarlama ve satın almaya kadar birçok alanda çalışma değil, çalışan sayısında hızlı bir düşüş görüldü. Çalışma hayatı mecburen devam ederken, sonrası için çalışmayı, uzun vadeli çalışmayı, yatırım yapmaya kimsenin düşünsel gücü kalmadı.

Dünya ülkelerinin tamamında ekonomik büyümelerde küçülmeler, enflasyonlarında gözle görülür büyümeler meydana gelmeye başladı.

Yenmeyen malların üzerindeki artışların yansıması, yenen maddeler üzerine binince ekonomik sıkıntının varlığı, evlerde, mutfaklarda hissedilir oldu.

Sonrasında klasikleşen bir söz dolaşmaya başladı ortada:

Fakiriz.

Dün hafta sonuydu, aracımla şöyle bir kısa şehir turu yaparken ne kadar fakirleştiğimizi görme şansını yakaladım.

Trafik hiç olmadığı kadar sıkışık, alış veriş merkezleri hiç olmadığı kadar kalabalık, kasalarda alış verişin bedelini ödemek için bekleyen insanların kuyruklarını gördüm.

Fakiriz!

Yollarda uzun kuyruklarda bekleyen araçlara baktım, alış veriş merkezlerinde park eden araçlara baktım, en düşüğünün 90 bin TL ettiğini tahmin ettiğimi araçların içinde 2-5 milyonluk lüks araçları da çok sık gördüm.

Fakiriz!

Kahvaltı salonlarını, kır bahçelerini, deniz kenarlarına baktım, bir haftalık yiyebileceği kadar yiyeceğin bir gün içinde tüketme yarışı içinde olanları, her şeyi alabilmişleri, yemiş olduklarını gördüm.

Fakiriz!

Bir fincan kahvenin 12 TL olduğu, bir bardak sodanın 15 TL olduğu kafeteryaları, ünlü bir kahvenin bir kağıt bardak kahve alma sırasında yüzlerce genci gördüm.

Fakiriz!

Bahçeli, parklı, havuzlu, spor salonları, güvenlikli, akıllı 100 metrekare evlerin varlığını, yapıldığını, yapılmaya başladığını ve değerlerinin de 3 Milyon TL’den başladığını gördüm.

Fakiriz!

Fakirsin!

Fakirler!

Not: Kimse, olanda var, olmayan da yok demesin. Olmayan da, olanın oldurduğu aynı dünyada yaşıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri