Foça sahilinde çöken iskele tepki çekti!

Foça’da sahil şeridindeki iskelenin çürüyerek kullanılamaz hale gelmesi tepki çekti. Vatandaşlar, gerekli bakım ve güvenlik önlemlerinin alınmamasını eleştirerek Foça Belediyesi’ni göreve çağırdı.

MEDYA EGE - İzmir’in gözde turizm bölgelerinden Foça’da, Karakum Plajı üzerindeki sahil şeridinde yer alan bir iskelenin çürümeye terk edildiği görüldü. Yaz aylarında yoğun ziyaretçi çeken bölgede iskelenin kullanılamaz hale gelmesi, hem yerel halkın hem de turistlerin tepkisine neden oldu.

İskelenin bir bölümünün tamamen çöktüğü, demir merdivenlerin eğildiği ve tahta zeminlerin çürüdüğü görüldü. Sahil boyunca yürüyüş yapan vatandaşlar, herhangi bir uyarı levhasının olmamasına ve geniş kapsamlı bir güvenlik önlemi alınmamasına dikkat çekti.



Foçalılar, iskelenin atıl duruma düşmesinden ve güvenlik riski oluşturmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’ya hizmet çağrısında bulundu. Vatandaşlar, özellikle turizm sezonunun en yoğun döneminde böyle bir ihmalkârlığın kabul edilemez olduğunu belirtti.



Bazı yurttaşlar, “Bu görüntü Foça’ya yakışmıyor. Bu kadar turiste ev sahipliği yapan bir ilçede böyle bir tabloyu görmek utanç verici” diyerek tepkisini dile getirdi. Başka bir vatandaş ise, “İskelenin bu hali tehlike saçıyor. Olası bir kazadan sonra mı harekete geçilecek? Önlem almak için illa birinin zarar görmesi mi gerekiyor? Onarım yapmak bu kadar mı zor?” ifadelerini kullandı. Foçalılar, belediyenin sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade ederken, “Foça halkına reva görülen bu mu" sözleriyle hizmet eksikliğini eleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri