Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın 3.kuşak temsilcisi Alpay Okyay' ın evsahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, Ciğer sarma, Şevketi Bostan, İzmir Köfte, Tas Kebabı, Pazı Sarma ve Kaymaklı Lor tatlısından oluşan bir menü sunuldu. Genç şef adayları geleneksel lezzetleri tatma imkanı bulurken, Alpay Okyay'ın dede mirası Lokantası'nın hikayesini dinlediler.
İzmir Mutfak Kültürü Derneği Kurucu Başkanı Sibel Önbaş, şehrin zengin mutfak kültürünü tanıtmak ve yaşatmakta gastronomi bölümü öğrencilerine ilham vermek adına etkinliklere devam edeceklerini söyledi. Dernek yönetim kurulu üyeleri Aysun Tuncay, Özler Kılıçdağı, Ezgi Yaman, Alpay Okyay'a geleneksel mutfak kültürümüzü yaşattığı için sembolik tabakla teşekkür ettiler.