Google, güvenlik ekibi kuruyor!

Google, Google Play Store mağazasındaki üçüncü parti uygulamalarda oluşan güvenlik açıkları ve bugları ortadan kaldırmak için yeni bir Android güvenlik ekibi oluşturuyor.

Google, Çarşamba günü yayınladığı ilanda üçüncü parti Android uygulamalarına karşı olan güvenlik değerlendirmelerinde görev alacak bir güvenlik mühendisliği yöneticisi aradığını duyurmuştu. Ayrıca ilanda söz konusu pozisyondaki kişinin etkilenen uygulamaların geliştiricileriyle birlikte açıkları düzeltme konusunda dirsek temasında olacağı da belirtmişti. Böylelikle de firma, son derece hassas olunan bu konuyu çözmek istemişti.

Google Play Store güvenlik ekibi

Google Yazılım Mühendisliği Bölümü Müdürü Sebastian Porst’a göre yeni ekibin odaklanacağı uygulamaların arasında da ilk olarak koronavirüs salgınında ortaya çıkan uygulamalar olacak. 

Yeni ekip, bağımsız güvenlik araştırmacılarının geliştirdiği Google Play Güvenlik Ödül Programı (GPSRP) ile işlemleri gerçekleştirecek. Söz konusu program ile Google, Play Store’da listelenen hata mesajlarını gündemine alıp raporlayarak uygulama geliştiricilerine aktarıyor. Ancak programın bir de negatif yanı bulunuyor. Zira program, sadece 100 milyon kullanıcısı olan uygulamaları dikkate alacak şekilde kodlanmış durumda.

Oluşturulacak güvenlik ekibi ile şifreler, kredi kartları üzerinde gerçekleşebilecek pek çok sıkıntının da önüne geçilmesi bekleniyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri