Güzelbahçe’de balkonlar rengarenk

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi tarafından “Evde Bayram Var” adıyla düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi.

23 Nisan günü saat 12.00’de düzenlenen program saygı duruşu ve  balkonlarda ellerinde bayrak ve balonlarla hazır bulunan çocukların İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Çocuklar daha sonra hazırladıkları şiirleri ve 100. yıl dolayısıyla hazırlanan 23 Nisan Marşı’nı okudular. İlk kez salgın nedeniyle böyle bir etkinliğe tanık olan çocuklar böyle bir günün coşkusunu yaşattıkları için Cumhuriyet Kadınları Derneği’ne teşekkür ettiler. 

Tarihe geçecek

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, Güzelbahçe’de renkli görüntülere sahne olan balkon etkinliklerinin tarihe geçeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışının ve yeni bir Türk Devleti’nin kurtuluş ve kuruluş tarihinin “100.Yıldönümü”nü kutluyoruz. Bu anlamlı günü sokaklarda, meydanlarda büyük bir coşkuyla kutlamayı isterdik. Ancak, Korona salgını buna izin vermedi. Biz de dernek olarak çocuklarımızın kendi bayramını coşkuyla yaşaması için, bu coşkuyu pencere ve balkonlara taşıdık, balonlarımızı, bayraklarımızı astık. Bu anlamlı günde ay yıldızlı bayrağımızı her yerde dalgalandırdık. Bu yılki bayram coşkusunu 100. yıla yakışır şekilde kutladığımızı düşünüyorum”


 
Öney, ayrıca, sosyal medya hesaplarında hem geçmiş yıllardan yapılan kutlamalara yönelik videoları, hem de Türkiye’nin her köşesinden ve yurt dışından ellerine ulaşan videoları sosyal medya hesabından paylaştıklarını da belirterek, “Çocuklarımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de bir kez daha sahip çıktığını tüm Türkiye’ye gösterdi. Bu etkinlik çocuklara, heyecan ve umut oldu. Çocuklarımız, şenlik havasına bürünen balkonlarda bayramlarını coşkuyla kutladılar. Sosyal medya kurum sayfamızda Atatürk Araştırmacısı Ahmet Gürel’in hazırladığı video, Soprano Pınar Çulha Temizel, Piyanist Evren Kutlay ve Bariton Niyazi Ölmez’in Cumhuriyet çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan şarkısı da büyük beğeni topladı” diye konuştu. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri