Haftanın Sanatçısı: Mahmut Orhan

Ata Benli

Vikipedi ‘nin ülkemizde erişime engellendiği şu günlerde internetten aranan isimlerin başında Mahmut Orhan geliyor. Geçtiğimiz hafta başında çıkarmış olduğu yeni parçasıyla kendisi şimdiden tüm müzik piyasasının en aranan ismi oldu. Benimde kendisini hayranlıkla takip ettiğim sanatçı bakalım bu sefer ne ile karşımızda?

1993 Doğumlu Dünya Yıldızı!

Öncelikle kendisinin 24 yaşında olduğunu hatırlatarak sözlerime başlamak istiyorum. Evet yanlış duymadınız kendisi 1993 doğumlu. İsterseniz yaşını kendiniz hesaplayın. Geçtiğimiz yıl Feel adlı parçasıyla dünya listelerinden düşmemiş olan o muhteşem parçanın yaratıcısı. Sena Şener ‘in vokalini üstlendiği şarkıyı çoğunuz yabancı bir müzisyen hazırladı diye tüm mekanlarda dinlediniz. Şarkıyı arattığınızda ise karşınıza çıkan Mahmut Orhan ismine inanmadınız. Belki bu satırları okurken parçaya baktınız ve yeni farkettiniz bu durumu. Evet kendisi ülkemizi dünya çapında müziğiyle temsil eden en başarılı sanatçılardan biri. Yaptığı her iş sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yankı buluyor.

Müziklere Adını Kazımış Bir İsim

Bazı parçalar vardır, dinledikçe o parçanın tarzına eser sahibinin adı kazınır. Mahmut Orhan ‘da bana göre öyle. Çalışmış olduğu her sanatçıya özel olarak ürettiği müziklerin bütününü dinlediğinizde aralarındaki uyum ve harmoniyi anca kendi adıyla tanımlayabiliyorsunuz. Onun bu genç yaşta dünya şöhretine sahip olmasının sebeplerinden biri de bu. Adını bilmeden parçalarını dinleyenler artık şarkının tarzına Mahmut Orhan tarzı diyorlar. Genel olarakta bunu dedikleri parça gerçekten kendisine ait çıkıyor. Ne diyelim, Mahmut Orhan tarzı bu.

Yaptığı Remixler Orijinal Parçadan Nasıl Daha İyi Olabilir?

Bu sorduğum soruyu bende yanıtlayamıyorum. Çalışmış olduğu Türk isimlerden Yalın ve İlyas Yalçıntaş sadece bazıları. “Sesinde Aşk Var” adlı Yalın parçasını çoğunuz biliyorsunuz. Bu parçanın Mahmut Orhan Remixini dinlediniz mi? Henüz dinlemediyseniz kesinlikle bu çağrıma kulak verin ve dinleyin derim. Türk pop müziğini seversiniz yada sevmezsiniz orası ayrı. Ancak Mahmut Orhan müziğini sevmemeniz için gerçekten art niyetli olmak zorundasınız. Orjinal versiyonlarını beğenmeyeceğiniz parçaların bile Mahmut Orhan tarafından hazırlanmış remixlerini dinlediğinizde gerçekten ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Save Me ile Eneli ‘yi Parlatıyor!

Yepyeni parçası Save Me ile 21 yaşındaki Romanyalı şarkıcı Eneli ‘yi adeta müzik piyasasında bir adım öteye taşıyor Mahmut Orhan. Kendi tarzında oluşturmuş olduğu altyapı, olmazsa olmaz yaylıları ile bu güzel sesin vokalde buluşmasıyla ortaya yine şahane bir iş çıkmış. Parçayı kimin hazırladığını bilmeden dinleyenler yine yabancı bir müzisyenin ezgileriyle kendilerini mest olmuş zannedebilirler ancak işin künyesine bakınca tekrar Mahmut Orhan ismiyle karşılaşmak dilerim sizide benim kadar mutlu eder. Ülkemizin sınırlarını aşmış ve dünyanın hemen hemen her yerinde aralıksız sahne alan DJ / Prodüktörünü tebrik etmenin yanı sıra bu soluksuz temposunda kendisine sonsuz başarılar diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.