Hangi Gıdanın Yüzde Kaçı Böcek, Fare Dışkısı ve Pislik İçeriyor

Yapılan araştırmaların ortaya koyduğu verilere göre birçok üründe doğal olarak böcek, böcek parçası, fare dışkısı ve kemirgen kılı gibi pislikler bulunuyor.

Gündeme bir ara oturmuş olan karminik asit tartışmaları bir yana gündelik hayatta kullandığımız birçok gıdanın içerisinde böcek, küf ve fare pisliği mevcut. ABD'de devlete bağlı bir gıda kuruluşunun yaptığı araştırmada ortaya konulan raporda birçok ürünün içerisinde tahmin edilemeyecek şeyler olduğu gözler önüne serildi.

Karminik asit

Bir ara gündeme oturan karminik asit özellikle gıdaları renklendirmek amacıyla kullanılıyor. Karmin isimli kaktüse yapışık olarak yaşayan böceğin toplanması, öldürülmesi ve üretim aşamalarından geçirilerek renk verici maddeye dönüştürülmesiyle kullanılıyor.

Karminik asidin yanı sıra aşağıda bulunan 10 adet üründe ne kadar böcek ve fare pisliği olduğu belirlenilmiş.

İşte o gıda listesi:

 

100 Gram Dondurulmuş Brokoli 60 ve üzeri yaprak biti

1 Kilogram Kekik yüzde 5 böcek dışkısı veya küf, 0,5 miligram memeli artığı

50 gram toz tarçın 400 adet böcek parçası, 11 adet kemirgen kılı

Bütün Zencefil ağırlığının yüzde 3'ü böcek veya küf kilo başına 1.5 miligram memeli atığı

1 Paket Patlamış Mısır 2 veya daha az kemirgen kılı

1 kutu konserve bezelye 5 buğday biti

25 gram Öğütülmüş Kırmızı Biber yüzde 20 küf, 75 adet böcek parçası 11 adet kemirgen kılı

Kaju'nun toplam yüzde 5'i böcek

100 gram süzülmüş mantar ve suyunda 75 adet akar

1 paket kuru üzün 10 böcek yumurtası

Kayısı, Şeftali, Armut Nektarı yüzde 12 küf

Çikolata ve çikolota likörü 100 gramda 60 böcek parçası

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri