Her sabah yiyoruz ama bu zararını bilmiyoruz!

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser merkezinde yapılan araştırmada, akciğer kanseri teşhisi konulan hastaların sağlık verileri ve beslenme şekilleri incelendi. Ancak sorun hiç iç açıcı değil…

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi doktorları glisemik indeksi (Gİ) yüksek olan gıdalara karşı halkı uyardı.
 

Akciğer kanseri riskini %50 arttırıyor!

Stephanie Melkonian “Yaptığımız çalışma yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenenlerin, akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 49 arttığını ortaya koydu” diye konuştu.  Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yiyecekleri tüketmemenin akciğer kanseri riskini azaltmada oldukça etkili olduğu görüşünde.Melkonian, özellikle beyaz ekmek, mısır gevreği, simit ve pirincin zararlı olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri